Holistische therapie

Holistisch stamt af van het woord Holos dat ‘geheel, allesomvattend’ betekent. De mens bestaat uit een fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch lichaam en deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Op het moment dat er een verstoring op één of meerdere niveaus plaatsvindt ontstaat er een onbalans, wat kan leiden tot klachten. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van lichamelijke klachten zoals pijn, ziekte en lichamelijk ongemak. Ook kun je last krijgen van emotionele klachten zoals angst, stress, lusteloosheid en onzekerheid of mentale klachten als (negatieve) gedachten en piekeren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van klachten die op kunnen komen.

De oorzaak van de klacht is vaak niet direct aanwijsbaar. Zo kan het zijn dat fysieke klachten voortkomen uit onverwerkte ervaringen uit het verleden. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw klachten.

Tijdens mijn behandelingen hanteer ik een holistische benadering. Dat wil zeggen: ik kijk naar jou als mens in z’n geheel. Ik behandel niet alleen de symptomen, maar kijk ook naar de diepere oorzaak van de klachten. Doordat je (opnieuw) in contact komt met jouw essentie, help ik je te ontdekken wat jou daadwerkelijk gelukkig maakt, wat je in de weg zit om jouw doel te bereiken en welke stappen je kunt zetten in de richting die jij wenst.

Bij de behandeling geef ik  via mijn handen universele energie (Reiki) door. Reiki heeft een helende werking die het zelfherstellend vermogen van jou stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

Ook maak ik gebruik van mijn intuïtieve vermogens om je te ondersteunen in het verkrijgen van inzichten om de oorzaak van de klacht of het probleem te achterhalen.

Daarnaast gebruik ik klankschalen en Koshi’s. De combinatie van trilling en klank brengt het lichaam in een diepe ontspanning en herstelt de balans. Angsten, verkrampingen, spanningen en blokkades kunnen worden losgelaten. Verder werken de trillingen heilzaam voor de energie rondom het lichaam (de aura), het zenuwstelsel en activeren ze het zelfgenezend vermogen.

Ook gebruik ik andere methodieken tijdens een behandeling, zoals edelstenen, inzichtkaarten en remedies. Deze methodieken kunnen je een dieper inzicht geven in je klachten.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.  Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.

Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Dit is echter geen reden voor ongerustheid. Er is een genezingsproces in werking gezet. De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je je er bewust van bent.

Volwaardige therapie

Holistische therapie is een volwaardige therapie. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Het werkt tevens heel mooi in combinatie met een reguliere therapie. Daarnaast kan het, in overleg met je behandelend arts, ook ondersteuning bieden bij de afbouw van medicatie zoals bijvoorbeeld antidepressiva of pijnbestrijding.