Reiki

Reiki uitleg

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.
Deze energie bevindt zich overal om ons heen, niet alleen in ons lichaam maar ook in planten, dieren, de aarde, planeten, enz. Alles wat leeft heeft deze energie nodig om te bestaan.

De doorstroming van je energie kan door verschillende redenen verstoord raken. Hierdoor kun je allerlei fysieke en emotionele klachten ontwikkelen. Reiki werkt goed bij onder andere deze klachten. Door handoplegging wordt de genezende energie doorgegeven. Het stroomt naar de plek waar het nodig is en activeert zo het zelfhelend vermogen van het lichaam. Hierdoor kom je weer in balans en wordt je energiehuishouding in evenwicht gebracht. Ook heft Reiki energieblokkades op en bevordert de ontspanning. Reiki werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Dit wordt holistisch genoemd.

Enkele voorbeelden van klachten die goed te behandelen zijn met Reiki:

Lichamelijk:

 • Hoofd-, rug-, schouder-, nek- en buikpijn
 • Moeheid
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Chronische aandoeningen

Emotioneel:

 • Lusteloosheid
 • Angst
 • Traumatische ervaringen

Geestelijk:

 • Onzekerheid, versterken van eigenwaarde
 • Vastgelopen zijn in het dagelijks functioneren
 • Behoefte aan meer bewustwording.
Reikibehandeling

Na een intakegesprek mag je op de behandeltafel gaan liggen. De kleding blijft altijd aan, alleen de schoenen gaan uit en eventuele sieraden af. Tijdens de behandeling zal ik mijn handen intuïtief op verschillende plaatsen op en/of boven het lichaam plaatsen. De energie stroomt vervolgens naar de plekken in het lichaam die de energie nodig hebben. Elke persoon ervaart een behandeling anders. Je kunt warmte, koude, tintelingen, het zien van kleuren, een ontspannen gevoel en/of juist een energiek gevoel ervaren. Ook kan het zijn dat je helemaal geen sensaties waarneemt. Het is niet goed of fout; de Reiki energie stroomt wel en heeft een helende werking.
Het is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken om de losgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk los te kunnen laten.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel. Bij lichte klachten kan een enkele behandeling al voldoende verlichting bieden; chronische klachten hebben vaak wat meer behandelingen nodig. Om een optimaal effect te bereiken is het is aan te raden om binnen een korte periode enkele behandelingen te ondergaan. Dit overleggen we samen.

Je kunt een Reikibehandeling krijgen in mijn praktijk of via een afstandsbehandeling. Daarnaast kun je ook leren om jezélf Reiki te geven door een cursus te volgen (zie agenda).

Volwaardige therapie

Reiki is een volwaardige therapie. Het is een veilige en natuurlijke manier van behandelen. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Reiki kan ook ondersteuning bieden naast een reguliere behandeling of bij het afbouwen van medicijngebruik (in overleg met de betreffende arts).

Orenda Holistische therapie & Reiki praktijk is aangesloten bij vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer: M17/0986.

Reiki 1 cursus

Een Reikicursus is een cadeau voor jezelf en helpt je in je persoonlijk ontwikkelingsproces. In deze 1e graad Reiki cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten. Je leert hoe je met Reiki lichamelijke klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder- en rugklachten en dergelijke kunt behandelen. Hiervoor krijg je vier inwijdingen in Reiki. Een inwijding opent het kanaal naar de universele energie.
In de Reiki 1 cursus leer je kennen, voelen en ervaren wat Reiki is, wat het doet en wat het voor je kan betekenen. Door oefeningen en ervaringen uit te wisselen leer je de energie te gebruiken en ben je aan het einde van de cursus in staat een gehele Reikibehandeling te geven aan jezelf en anderen.

Hoe ziet de dag eruit
We starten de cursus met het trekken van een inzichtkaart, om te ontdekken welk thema voor jou persoonlijke aandacht mag hebben. Daarna maken we kennis met elkaar, krijg je informatie over Reiki en al haar toepassingsmogelijkheden. Verdeeld over de cursusdag krijg je 4 inwijdingen. We oefenen met de Reiki energie op onszelf en op elkaar en wisselen ervaringen uit.
Na deze dag ga je 3 weken voor jezelf met Reiki aan de slag. Er zal zo op alle niveaus nog meer heling plaatsvinden en kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd. Na die 3 weken komen we weer bij elkaar en ronden we de Reiki 1 cursus af. De eerste maanden na de cursus gebruik je Reiki vooral om jezelf te helen. Hierdoor wordt Reiki een onderdeel van je leven, doordat je er zo vertrouwd mee raakt. Hoe meer Reiki je aan jezelf geeft, hoe krachtiger de heling wordt voor jezelf en anderen.

Programma Reiki 1e graad:
De Reiki 1 cursus bestaat uit 1 cursusdag en een terugkomavond of -ochtend. Het terugkomdagdeel wordt ongeveer 3 weken na de cursus ingepland. Na ongeveer 3 maanden kun je doorgaan met de Reiki 2 cursus.

Groepsgrootte:
Maximaal 3 personen, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Tevens is er voldoende tijd en ruimte voor vragen. In overleg is ook een privécursus mogelijk.

Tarief:
De investering in jezelf kost € 180,00. Dit is inclusief: informatiemap, drinken, versnaperingen en terugkomavond of -ochtend. Tevens ontvang je aan het einde van een cursus een certificaat dat je bent ingewijd in de Reiki 1 volgens het Usui System of Natural Healing.

Reiki 2 cursus

In de Reiki cursus 2e graad krijg je 1 inwijding en leer je 3 Reiki symbolen. Deze symbolen gaan je helpen om:

 • op emotioneel en mentaal niveau te behandelen,
 • Reiki energie gericht naar de oorzaak van de klacht te laten gaan en
 • de Reiki-energie nog krachtiger te maken.

Hoe ziet de dag eruit
We starten de cursus met het trekken van een inzichtkaart, om te ontdekken welk thema voor jou persoonlijke aandacht mag hebben. Daarna maken we kennis met elkaar, krijg je informatie over Reiki 2e graad en al haar toepassingsmogelijkheden. Ook ga je een leren om een Reiki behandeling op afstand te geven.

Programma Reiki 2e graad:
De Reiki 2 cursus bestaat uit 1 cursusdag en een afstandsexamen. Deze diepgaande cursus brengt veel (onbewuste) leerprocessen met zich mee; de ervaring is, dat na minimaal 1 jaar de Reiki 3 cursus kan worden gevolgd (Master niveau).

Groepsgrootte:
Maximaal 3 personen, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Tevens is er voldoende tijd en ruimte voor vragen. In overleg is ook een privécursus mogelijk.

Tarief:
De investering in jezelf kost € 250,00. Dit is inclusief: informatiemap, drinken en versnaperingen. Tevens ontvang je aan het einde van een cursus een certificaat dat je bent ingewijd in de Reiki 2 volgens het Usui System of Natural Healing.

Cursus Reiki 3A

Reiki 3A wordt ook wel de Master genoemd. Om je Master te behalen is het belangrijk dat je al veel met Reiki hebt gewerkt. Je gaat nu echt de diepte in, op alle niveaus. Je bent toe aan Reiki 3 als het een grote rol speelt in je leven en je zeker weet dat je Reiki blijft toepassen en gebruiken.

Hoe ziet de dag eruit
In Reiki 3A krijg je 1 inwijding en leer je te werken met het vierde symbool. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Je intuïtie versterkt zich nog meer. Je kunt de heling op alle niveaus (tegelijkertijd) inzetten; fysiek, energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je integreert alle niveaus met elkaar. Dit betekent dat je holistisch werkt. Je leeft hiermee vanuit een hoger bewustzijn.

Programma Reiki Master:
De Reiki 3A cursus bestaat uit 1 dagdeel.

Groepsgrootte:
Maximaal 3 personen, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Tevens is er voldoende tijd en ruimte voor vragen. In overleg is ook een privécursus mogelijk.

Tarief:
De investering in jezelf kost € 250,00. Dit is inclusief: informatiemap, drinken en versnaperingen. Tevens ontvang je aan het einde van een cursus een certificaat dat je bent ingewijd in de Reiki 3A volgens het Usui System of Natural Healing.

Cursus Reiki 3B

opleiding Reiki 3B

Wanneer je verder wilt groeien in Reiki, kun je de opleiding tot Reiki Trainer volgen, nadat je de Reiki 3A cursus hebt afgerond. Als Reiki Trainer kun je zelf mensen inwijden in Reiki. Tijdens de cursus leer je hoe je die inwijdingen moet toepassen en hoe je een Reiki cursus kunt aanbieden.

Hoe ziet de opleiding eruit? 

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij je verscheidene aspecten gaat leren die je kunt toepassen bij het geven van een cursus. Je gaat onderzoeken wat je aanspreekt in Reiki, literatuur naslaan en ervaren hoe andere Reiki Trainers Reiki toepassen. Daarnaast zul je vaardigheden leren om cursussen te verzorgen. Ook leer je de symbolen die gebruikt worden om inwijdingen te geven. Tijdens de zelfstudie word je ondersteund middels coaching sessies en feedback op de aangeleverde theorie. 

De opleiding rond je af door het geven van een Reiki 1 cursus aan je eigen cursisten. Daarbij  zal ik aanwezig zijn om feedback te geven.

 

Programma Reiki Trainer:
De Reiki 3B opleiding wordt afgestemd op de persoon en de duur is afhankelijk van de tijd die voor de zelfstudie nodig is.

 

Groepsgrootte:

De opleiding tot Reiki Trainer is een individueel traject.

 

Tarief:
De investering in jezelf kost € 750,00. Dit is inclusief: persoonlijke begeleiding, 2 cursusdagen, 2 coaching sessies en een informatiemap. 

Tevens ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat dat je bent ingewijd in de Reiki 3B volgens het Usui System of Natural Healing en een Reiki Trainer diploma.