Holistische EMDR

Je hebt vast wel eens te maken gehad met een gebeurtenis of situatie die je niet uit je hoofd kunt zetten. Het kan zijn dat het een recente gebeurtenis is of iets uit het verleden, zelfs van vóór je geboorte, bijvoorbeeld: brand, (verkeers-) ongeluk, medische diagnose of behandeling, lichamelijk of geestelijk geweld, verkrachting, aanranding, overval, dood van een dierbare, pesten, angsten, vernedering, burn-out, verwaarlozing, harde opvoeding, diepe teleurstelling, afwijzing, schaamte, ontslag, scheiding, verstikkings- of verdrinkingsnood of zwangerschap/geboorte/bevalling.

Op dat moment heb je waarschijnlijk ook een (belemmerende) overtuiging aangenomen die je als waarheid bent gaan zien.

Holistische EMDR (Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing) is een kortdurende en eenvoudige behandelmethode. Hiermee kan ik je helpen om die negatieve koppeling, die tijdens de gebeurtenis tussen je hoofd en je hart is gevormd, los te koppelen.

Wat houdt een holistische EMDR sessie in?

We hebben eerst een (gratis en vrijblijvend) intakegesprek, waarin we samen gaan onderzoeken of holistische EMDR een geschikte methode is voor jouw vraagstuk. Vóór de holistische EMDR sessie ga ik me afstemmen op jou en je gehele lichaam, om (volgens een protocol) uit te meten wat je nodig hebt. Daar kan een voorbehandeling uitkomen, zoals een Reikibehandeling (op afstand), zodat je energetisch voorbereid bent en wat meer rust ervaart. Ook meet ik uit welke hulpmiddelen ik tijdens de sessie kan gebruiken, bijvoorbeeld edelstenen, remedies, inzichtkaarten en meditaties.

Tijdens de sessie is er alle rust, tijd en veiligheid om aan de slag te gaan en dingen los te laten. Ik neem je eerst mee in een meditatie om je te aarden. Daarna ondersteun ik je op een manier die helemaal bij jou past. Bij het uitmeten kwam naar voren wat je zintuiglijke voorkeur is. Wanneer visueel de eerste keuze is, zal ik met 2 vingers voor je ogen langsgaan; bij tactiel raak ik je voeten, handen en schouders aan en bij auditief gebruik ik geluiden van verschillende instrumenten. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Deze handelingen doe ik zowel aan de linker- als aan de rechterkant van je, het zogenaamde Links/Rechts signaal. Door dit, in combinatie met het omzetten van de negatieve naar een positieve overtuiging, wordt er een nieuwe verbinding gelegd tussen je hersenhelften.

Na afloop van de sessie ga ik uittesten of je nog nazorg nodig hebt. Dat kan ook weer een Reikibehandeling zijn of een andere loslaatsessie om je te ondersteunen bij wat er allemaal is losgekomen.

Een dag na de sessie neem ik contact met je op om je ervaringen te horen en om te checken of je nog wat nodig hebt.

Wat brengt het jou?

  • Een op jou afgestemde holistische EMDR sessie
  • Een veilige setting
  • Meer weerbaarheid
  • Meer vitaliteit
  • Minder piekeren
  • Verbetering van diverse klachten
  • Positieve overtuiging(en)

Investering in jezelf?

Een investering in jezelf betaalt zich altijd terug. De holistische EMDR kost € 295,00.

Wil je graag een afspraak maken of meer informatie over holistische EMDR willen, laat het me dan weten.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.