Mijn verhaal

Ik ben Mariëtte Lammers

Ik ben Holistisch Coach. Mijn missie is om mensen weer te laten leven vanuit hun kracht. Ik vind het belangrijk om écht persoonlijke aandacht te geven en op een respectvolle en liefdevolle manier met mensen om te gaan. Ik creëer een vertrouwde en veilige omgeving waarin ik zorgzaam en integer met klachten of vraagstukken omga. Samen onderzoeken we wat de onderliggende oorzaak van die klachten is. Hierbij gebruik ik ook mijn (levens-)ervaring en mijn intuïtieve vermogens; ik stem me energetisch op je af en kijk naar jou als geheel mens. Mijn kracht is, dat ik klachten vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen

Mijn intentie om mensen te ondersteunen komt voort uit mijn eigen ervaringen. Jarenlang liep ik mezelf voorbij; ik moest veel van mezelf. Ik wilde alles goed doen in mijn gezin, mijn werk, mijn vriendenkring, met sporten. Ik piekerde veel, had weinig energie en was snel emotioneel; stress was ‘normaal’ voor me. Totdat mijn lichaam rigoureus aangaf dat het niet meer verder kon.

Ik ben gaan onderzoeken waarom ik ziek was geworden en zoveel (emotionele overgangs-)klachten had. Ik heb gesprekken gehad met o.a. een psycholoog, een coach en een creatief therapeut. Die hebben me wel iets kunnen helpen; ik snapte beter hoe dingen zo komen. Ik kreeg echter geen antwoord op de vraag waarom het mij niet lukte om anders met dingen om te gaan en ik toch mijn oude patronen vasthield. Ik voelde dat er meer moest zijn dan alles rationeel te beredeneren; ik ervaarde dat ik vastzat in mijn lijf. En in de reguliere zorg kon ik daar geen behandeling voor vinden.

Na wat rondneuzen op internet kwam ik op een website die aangaf dat klachten op een andere manier bekeken kunnen worden: Een holistische manier, die kijkt naar de mens als geheel; die gaat naar de oorzaak van de klacht en niet alleen aan symptoombestrijding doet. Dat had gelijk mijn interesse. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding en er ging een wereld voor me open. Ik heb allerlei methodieken aangereikt gekregen die we ook gelijk in de studiegroep gingen toepassen. Zo kwam ik er steeds meer achter dat ik veel onverwerkte emoties in mijn lijf had vastgezet. Tijdens de opleiding heb ik hard aan mezelf gewerkt. Door middel van geleerde technieken heb ik veel oud zeer kunnen loslaten en ik voelde me vrijer en van een last verlost. Ik kwam weer lekker in mijn vel te zitten. Doordat ik er zelf zoveel baat bij heb gehad en nog steeds heb, wilde ik ook anderen helpen.

In 2018 ben ik afgestudeerd als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer (op HBO-niveau). Toen heb ik ook mijn praktijk Orenda opgestart. Orenda is een Indiaanse term voor helende kracht. Om mijn kennis op peil te houden en uit te breiden heb ik meerdere cursussen gedaan in o.a. Systemisch Coachen, Karakterstructuren, innerlijk werk en NLP. In 2021 heb ik de verdiepende opleiding Total Coaching afgerond.