Ervaringen

Marianne Meerkerk

Mariette heeft me, na een ongeval met blijvend letsel, geholpen met het verwerken van de beperkingen, het meer los te laten en me volledig te richten op het ‘NU’ en de toekomst. Zo kan ik me meer richten op de zaken die er toe doen en nog wel mogelijk zijn. Ze weet op een heel empathische manier liefdevol de vinger op de zere plek te leggen en je daarin m.b.v. meerdere technieken/methodieken te begeleiden. Zo moest ik oude patronen (nog meer) leren loslaten en belemmerende overtuigingen daarin schrappen. Haar aanpak is heel persoonsgericht en ze heeft daarin een groot ‘assortiment’ aan methoden en technieken.

Ik kan haar als coach, behandelaar, begeleider heel erg aanbevelen. Zoek je iemand die je door een diep dal heen kan halen en weer terug kan brengen in een energieker en gelukkiger bestaan, dan is zij zeker de aangewezen persoon hiervoor. Dank je wel Mariette voor deze intensieve maar mooie begeleiding/coaching.

Janny

Op een avond check ik even mijn sociale media en zie ik een berichtje van Mariette verschijnen op LinkedIn. Nieuwsgierig als is ben lees ik verder op haar site en lees Holistische Mentor? Geen idee wat ik me er bij voor moet stellen en dus toch maar een berichtje sturen. Ik heb geen klachten maar zou toch graag een keer afspraak maken. Al snel hebben we een telefonische intake. En huilen dat ik doe, geen klachten, waarom moet ik dan huilen, ging door mijn hoofd. We maken vervolgafspraken, verschillende sessies gevolgd. Het doet me goed, de rust die Mariette uitstraalt, mij in mijn waarde laat en mij laat aarden. Laat je gevoel het werk doen. Uit je hoofd. Echt een fijne wijze van begeleiding op de weg naar binnen. Dank je wel voor je rust en professionaliteit. Kom zeker bij je terug.

Nathalie Cloudt

Mariette verzorgt op een rustige, fijne, vertrouwde manier de Reiki cursussen. Alle gevoelens die je hebt mogen er zijn en daarin word je heel fijn ondersteund. Ook de healingen die Mariette geeft, zowel lijflijk als op afstand zijn erg prettig. Je voelt de rust in je lijf terug komen en de energie weer in balans komen. Ik ervaar dit als erg prettig en vertrouwd.

Anja Eggens

Mariëtte brengt rust. Rust in de omgeving waar ze haar werk doet, rust in je hoofd. Dat heb ik ervaren bij de Reiki-behandelingen en een NLP-behandeling. Wonderlijk. Ze stelt me op mijn gemak, luistert wat de vraag is en past daar haar behandeling op aan. Perfect toegesneden op de vraag. Met een rustig, warm gevoel van binnen vertrok ik van de behandelingen. Ik beveel Mariëtte van harte aan.

Angelien

Mariette is een warme en empathische persoonlijkheid waarbij je je onmiddellijk op je gemak en veilig voelt. Alles mag besproken worden, niks is gek! Door de rust en het vertrouwde gevoel, kom je sneller tot de kern van je probleem of blokkade. Ik heb inmiddels verschillende behandelingen gehad (NLP, Aardingstechniek, Reiki, Remedies, edelstenen, familieopstelling). Bij elke sessie zoeken we samen naar wat er nodig is en stemmen daar de behandeling op af. Ik kom er steeds als herboren vandaan, met een grote glimlach, de positieve energie stroomt weer, echt wonderlijk is het!

Kim (apotheker en paardencoach)

“Wat voelt dat fijn, thuiskomen”.

Ik stap in het midden tussen 3 handgemaakte koperkleurige klankschalen. Ze worden 1 voor 1 gevoelig bespeeld. De trillingen en geluiden brengen een gelukzalig gevoel in mij teweeg. Een gevoel van: ‘ik wil hier wel voor altijd blijven staan’. Zo bijzonder, zo magisch, zo mooi en fijn! Daarna volgt een heerlijk ontspannen klankschaalmassage en reikibehandeling. Een massage die voor de volgende dag in me doorwerkt. Ik werd doordrenkt in een gevoel van thuiskomen. Een gevoel van innerlijke rust, zachtheid en gemoedelijkheid. Het voelde heel vertrouwd. Zo vertrouwd dat ik het bijna niet opmerkte maar erin wegsmolt. Wat voelt dat fijn, thuiskomen!

“Kennis en kunde, vriendelijkheid en rust”

In een heel fijne ruimte op een prachtige plek ontvangt Mariëtte me heel vriendelijk. Mariëtte straalt rust en vriendelijkheid uit waardoor het heel fijn is om door haar behandeld te worden. Ook merk je dat ze veel kennis heeft, kennis over de kracht van edelstenen, de klankschalen met elk hun eigen verhaal en de reikibehandelingen. Al deze kennis en kunde is voelbaar in de omgeving en de behandeling. Heerlijk genieten!

Ria

Ik ben voor een individuele reikibehandeling en een acces bars behandeling bij Mariëtte geweest. Mijn ervaring is dat ze dit doet met veel liefde en respect. Ze maakte direct al haar inschatting en ging daar heel integer en zorgvuldig mee om. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Het effect voelde goed en heeft mij goed gedaan. Mariëtte straalt rust en vertrouwen uit, ze is erg integer. Ze heeft veel geduld en ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Een aanrader om je door haar te laten ondersteunen.

Anke Post

Mariëtte en ik kennen elkaar van een jaarprogramma waar we beide deelnemer waren.
Ik heb bij Mariëtte Reiki 1 en Reiki 2 geleerd, ze heeft de helende reis met me gedaan en ik heb een acces bars behandeling van haar gehad.

Mariëtte straalt rust en vertrouwen uit, ze is erg integer. Ze heeft enorm veel kennis, en straalt een sterke zekere energie uit.

Ik vond het bijzonder Reiki van haar te leren. Ze doet dit met zoveel liefde en respect!

De helende reis heeft me erg geholpen. Een prachtige reis naar binnen, waarbij ik steeds een stap verder richting mijn kern kwam, en uiteindelijk vanuit zuiver zijn contact kon leggen met mijn overleden vader en met hem in gesprek kon gaan. Ik zag hem transformeren naar wit licht, zo mooi! Dank daarvoor Mariëtte!

De Acces Bars behandeling gaf me met name heel veel rust en blijheid na de behandeling. Ik voelde me bevrijd van ballast, ik kwam terug bij mezelf. Heerlijk gevoel!

Nathalie Cloudt

Mariette heeft mij geholpen om met de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 een nieuw deel van mezelf te ontdekken wat ik nog niet kende. Met heel veel geduld en liefde legt ze alles uit, als je iets niet begrijpt kun je altijd op Mariette terug vallen.

De uitleg die in het handboek staat is zeer duidelijk. Ook de oefeningen zijn duidelijk uitgelegd en naarmate dat je meer oefent en bewuster wordt merk je dat je bewustzijn en Reiki ervaring groeit. Samen in het ‘echt’ oefenen maar ook via de telefoon coacht Mariette je heel erg fijn en geeft je het gevoel dat je er mag zijn en dat alles wat je ‘voelt’ goed is.

Ik ben Mariette erg dankbaar voor haar geduld, ook na de cursus kan ik met de vragen die ik heb bij haar terecht. Mijn nieuwe ‘ik’ in combinatie met Reiki heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben, een gelukkiger, sterker mens die stevig in haar schoenen staat.

Nel Taal

In 2018 heb ik mij aangemeld voor de cursus Reiki 1. De aanleiding en motivatie hiervoor was om mijn zusje Anja tijdens de zorg in de palliatieve fase iets extra’s te kunnen bieden.
Tijdens de cursus werd mij duidelijk dat het beoefenen van Reiki eerst op jezelf toegepast moet worden. Op dat moment heeft de cursus Reiki 1 ook iets bijgedragen, niet alleen voor Anja maar ook voor mijzelf.

Anja is op 8 november 2018 overleden en daarna gleed ik in een intensieve rouw.
Mede door de intensiviteit van de mantelzorg en de duur daarvan (ongeveer 3 jaar) was mijn draagkracht en energielevel zeer laag. Ik had weinig tot geen ruimte meer om iets te kunnen betekenen voor anderen.
Tijdens de rouwperiode ben ik nog voor een individuele Reikibehandeling bij Mariëtte geweest. Het effect daarvan voelde goed en deed mij goed.
In de laatste sessie is de methodiek van de helende reis toegepast. Achteraf gezien was die benadering voor mij nog te vroeg.
Mariëtte heeft haar inschatting ook direct kenbaar gemaakt en ging daar ook heel integer en zorgvuldig mee om. Dat waardeerde ik enorm.

Ik ben een enorme `doener` en het `doorgaan` is mij niet onbekend.
In het afgelopen jaar stond voor mij de rouw centraal en de rauwheid daarvan begin nu iets te minderen.
Rouw laat zich niet sturen of forceren. Daarin ben ik mijzelf het afgelopen jaar trouw gebleven daar waar mogelijk.

Wat Mariëttes mogelijkheden betreft als holistisch therapeut ben ik ervan overtuigd dat ze iets voor mij kan betekenen. Juist ook door de verschillende benaderingswijzen, maar vooral door `wie` ze is.

Nathalie

Tijdens de zwangerschap van Linn en Jax heeft Mariëtte me erg fijn geholpen met mijn bekken en rugklachten. Ik voelde de energie weer in mijn rug stromen en had het erg warm op dat moment. De reiki behandeling die ze heeft toegepast werkte erg fijn ter verlichting van de zwangerschapskwalen.

Ook bij de kinderen heeft ze regelmatig reiki uitgevoerd. Vooral bij Jax (2 jaar) met zijn oorpijn: zodra ze hem behandeld had stopte hij met schreeuwen en de koorts zakte, heel erg fijn om te zien dat je kind ervan opknapt! Ook bij Linn (3 jaar) heeft ze al een paar keer geholpen. Onze Linn is super gevoelig voor energieën en prikkels van andere mensen. Ze wordt dan erg druk en kan soms heel boos en driftig worden omdat ze niet weet wat ze ermee aan moet. Door de behandeling is ze weer rustig en kan ze weer lekker kind zijn.

Natascha Puper

Mariette is een kei in wat ze doet. Ze zit bij mij op yoga en ze heeft me toen gevraagd of ik een keer een behandeling wilde meemaken. Mijn ervaring met de behandeling is dat ze werkelijk in staat was mijn energie blokkades op te heffen en te balanceren. Ik voelde me merkbaar beter!
Daarnaast is het een fijne en betrouwbare vrouw. Werkelijk een aanrader om je door haar te laten ondersteunen.

Nelly

Mariette heeft mij gevraagd of ze op afstand reiki mocht doen en hiermee heb ik ingestemd.
Ik heb al een tijdje last van mijn heup/lage rug en ik wist niet wanneer Mariette mij reiki zou gaan geven. In eerste instantie was ik bezig met training geven aan jeugdige sporters en heb ik niets gemerkt. Toen ik thuis kwam voelde ik geen pijn meer in mijn heup en dat is wel prettig.
Dat is tot drie keer toe zo gegaan. Heel fijn om even verlicht te zijn van die zeurende pijn.
Dus reiki kan wel verlichten als je last hebt van zeurende pijn.

Antonie van Brussel, Fé mes Holistische Therapie, Coaching & Reiki

Ik ben geslaagd voor de opleiding tot Reiki Trainer bij Orenda. Mariette heeft mij het afgelopen jaar intensief en professioneel getraind en begeleid. Gisteren heb ik de opleiding afgerond met het geven van een Reiki cursus die ik zelf in elkaar heb gezet, georganiseerd en begeleid. Afgelopen jaar heb ik diverse opdrachten gemaakt. De modules heb ik zelfstandig en in mijn eigen tempo gemaakt. Tijdens de opleiding kwamen de volgende aspecten aan bod; vakkennis, ontwikkeling persoonlijke vaardigheden, diepgaand zelfonderzoek en –reflectie, begeleiding van cursisten, herkenning en omgang met groepsdynamieken en het eigen maken van de Reiki-principes. Door dit intensieve traject heb ik mijn eigen authenticiteit op dit gebied ontwikkeld. Als Reiki trainer ben ik nu volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3. Mariette is een echte vakvrouw. Ze kan de theorie goed overbrengen en vertalen in de praktijk. Ze is serieus en heel goed in haar werk. Ze heeft veel geduld, ze is open minded en ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Ze stond altijd voor me klaar en niets was teveel. Ik kon mijn gedachtes tegen het licht houden en samen konden we sparren over casussen. Mariette heeft hele nuttige feedback en aanvullingen. Tips waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Ik ben erg gegroeid en heb veel geleerd afgelopen jaar. Mariette is een inspirator en een verbinder. Dank je wel voor de mooie reis die we samen hebben gemaakt!