Ervaringen

Gea Hoeve, Energetisch Therapeut bij yourenergybalance.nl

Ik kwam bij Mariette terecht omdat ik de opleiding Energetisch therapeut deed en een docent nodig had die was aangesloten bij de vereniging Reiki Cirkel. (Reiki I had ik bij een ander gevolgd die niet was aangesloten)

Vorige jaar Reiki II bij haar gevolgd in een kleine groep. Dit jaar was Reiki III aan de beurt. Het werd een 1 op 1 sessie, en een hele bijzondere.

Reiki had mij tot nu toe al uit mijn hoofd en controle-mind gebracht en in mijn intuïtie en gevoel. Met deze stap erbij ging er nog een andere deur voor mij open. Die op zielsniveau. Wat een prachtige, bijzondere ervaring was dit zeg. Ik heb even moeten ‘landen’, zo bijzonder was het. Zo enorm blij dat ik mezelf deze stap ook heb gegund. Het voelt als compleet nu.

Het mooie is dat er alle ruimte is om alles wat je ervaart te uiten, ook als je even geen woorden ervoor hebt. Alles is oké. Haar passie en gedrevenheid is voelbaar.

Kortom een prachtige, leerzame dag die met een heerlijke lunch helemaal voor je wordt verzorgd, zodat jij tijd hebt om je ervaringen te laten landen.

Ellen

Ik heb deelgenomen aan de cursus Reikitechnieken 2. Bijzonder om te ervaren dat je altijd bij gelijkgestemden zo’n cursus volgt. Het is net of het universum/God ervoor zorgt dat er zo’n dag vaak een klik is met de mensen. Je kent elkaar niet en je gaat met een superfijn gevoel uit elkaar. Natuurlijk heeft dit ook te maken met Mariëtte, zij heeft de gave om mensen te laten zijn wie ze zijn. Iedereen mag zichzelf zijn en respecteert elkaar.

In eerste instantie vond ik het best spannend om wildvreemde mensen aan te raken, ( Reiki te geven). De sfeer is zo goed dat dit heel snel weg ebt.

We hebben deze tweede dag erg veel technieken geleerd/geoefend. Persoonlijk vond ik deze tweede dag nog afwisselender dan de eerste dag. Mariëtte is een fantastische docent, rustig, kalm maar zeer gedreven. Ook was er deze keer een fantastische lunch. Al met al zeer de moeite waard als je iets meer wilt weten over hoe breed je Reiki kunt inzetten/gebruiken. Fijn ook dat je alle informatie mee krijgt en er dus later altijd op terug kunt vallen.

Anita Mezach, www.vetkrachtig.nl

Ik heb de afgelopen periode een cursus Reiki 1 en 2 gevolgd bij Mariette. Ik had een soort zweverig idee bij Reiki en wist eigenlijk niet wat het inhield. Het maakte me nieuwsgierig of dit iets voor me kon betekenen.

De cursusdagen hebben me laten kennis maken met een gebied wat ik niet kende: Reiki energie wat je door kan geven en ontvangen. Het doet echt wat met me. Ik kom dichter bij mezelf en ik doorvoel meer emoties. Het geeft me een soort vrijheid wat ik in het dagelijks leven gebruik. Ik merk dat ik wil verklaren en dat kan niet bij Reiki; het is openstellen en ontvangen. Bij mij werkt het positief. Ik wil gaan onderzoeken of Reiki helend kan werken om meer gewicht los te laten. Onbewust houden sommige mensen gewicht vast waardoor ze moeizaam afvallen, ondanks gezond eten. Ik vermoed dat Reiki hier invloed op kan hebben. Ik ben blij dat ik Mariëtte heb ontmoet. Ze heeft een duidelijke, rustige houding die heel veilig aanvoelt . Ik kan het iedereen aanraden. Reiki is al eeuwen oud en Mariëtte legt het rustig en mooi uit.

R.

Wat een dag in de natuur met een setting als deze met je kan doen is heel bijzonder! Dankbaar dat ik dit zelf heb mogen ondervinden tijdens de innerlijke spoorzoeken sessie bij Mariette. Tijdens deze hele dag voelde ik me echt één met de natuur. Ik kon heel goed tot mezelf komen en bij mijn eigen gevoel. De plek en de dag voelden magisch dit mede dankzij de oefeningen van Mariëtte. Ik zit lekker in m’n flow en zou deze dag iedereen aanbevelen / gunnen.

Anke Post

Innerlijk spoorzoeken met Mariëtte smaakt naar meer. Mariëtte weet op de juiste momenten de juiste vragen te stellen. Ze schept een sfeer van vertrouwen en straalt rust uit. Tijdens de oefeningen voel je de verbinding met aarde en universum, wordt de natuur een spiegel. Dingen in de omgeving vallen op, keuzes worden duidelijk, wat niet meer dient mag losgelaten worden. Een bijzondere dag met veel inzichten onder liefdevolle begeleiding van Mariëtte.

José

Al langere tijd had ik interesse in wat Reiki nou precies is en hoe ik dat op mijzelf zou kunnen toepassen. Op het moment dat ik als Shiatsu-therapeute een operatie aan mijn beide handen moest ondergaan, werd ik steeds nieuwsgieriger hoe ik dit eventueel ook op mijn cliënten zou kunnen toepassen.

Ik ben bij Mariëtte terechtgekomen omdat een oud-medestudent en collega Shiatsu-therapeute erg enthousiast over haar was nadat zij zelf Reiki oefenavonden bij Orenda had gevolgd.

Op het moment van aanmelden verwachtte ik dat ik les zou krijgen in een klein groepje, maar uiteindelijk werd het een één op één cursus. Juist daardoor was er veel ruimte voor Mariëtte om op mij persoonlijk af te stemmen, en ik heb deze dag niet alleen Reiki mogen leren, maar ik heb tevens ook vele inzichten mogen ontvangen die voor mij zeer waardevol zijn.

Mariëtte is een hele warme persoon en ze stelt je erg op je gemak, daarnaast is ze zeer intuïtief, eerlijk en direct, en dat zijn nou net de dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik naast de Reiki ook de inzichten heb mogen ontvangen.

Ik ben heel dankbaar voor de fijne cursus, en ik heb echt het gevoel dat ik nu veel beter in mijn eigen kracht kan komen en blijven. Daarnaast ben ik door de inzichten momenteel mijn juiste weg ingeslagen en is het fantastisch dat ik nu ook andere mensen blij kan maken met Reiki!

Ellen

Ik heb Mariette leren kennen doordat we beiden vrijwilligerswerk hebben gedaan bij dezelfde instantie.

Ik heb altijd met bewondering naar haar gekeken, Mariette is een achtergrond type, rustig ,bedachtzaam, empathisch. Ze is ook erg betrokken, op een fijne manier.

Ik heb bij Orenda een Reiki dag gevolgd, deze dag zat vol afwisseling, Meditaties, Reiki behandelingen en nog meerdere andere oefeningen. Tijdens deze dag merkte ik dat ik de laatste tijd moeilijk kon ontspannen, veel stress ervoer, onzekerheid en niet lekker in mijn vel zat. Mariette gaf aan om met Natuur sessies te willen beginnen. Hier voelde ik mij tot aangetrokken, eens iets anders. Ik heb verschillende psychologen gezien, veel opgestoken , zelf online trainingen gevolgd, overal leer je iets… maar dit, de natuur in trok mij erg aan.

Het was een helende reis, we wandelden een stukje, we deden oefeningen, ik kreeg opdrachten, ik kreeg een schrift waar ik tijdens de sessie in kon schrijven en dingetjes in kon plakken. Mariette gaf ook aan verschillende methodes in te kunnen zetten, afhankelijk van de hulpvraag. Bij haar wordt je echt gezien!! Ik vind haar als coach rustgevend en stimulerend.

De sessies hebben mij erg veel inzichten gegeven en het fijne is ….alles mag, niets is raar, Mariette begeleidt jou zonder oordeel.
Ik heb geschreeuwd, dat kwam letterlijk vanuit mijn tenen en dat luchtte zo op.

Ik ben dankbaar dat ik dit mocht volgen, het heeft mij rust , zekerheid en heel veel handvatten opgeleverd.
Voor een ieder die met Mariette in zee gaat hoop ik dat het jou evenveel oplevert als dat het mij heeft gedaan.

AH

Het gaat heel goed met me. Ik ben een maandje geleden ook even teruggefloten door mezelf. Het was even té druk en dat merkte ik gelukkig op tijd, Ik heb wat rust genomen en nu voel ik me weer stukken beter. Toch weer te veel op mijn tenen gelopen en aan het vechten tegen mezelf, om maar perfect te willen zijn/doen. Na jouw coaching ben ik me er sneller bewust van. Ik tref trouwens de mooiste mensen op mijn pad. Kennelijk straal ik nu meer mezelf uit en klik daardoor sneller met mensen die mij liggen. Ik deed altijd mijn best voor iedereen, maar ben daar nu minder scheutig in, want ik liep er veelal op leeg. Dat is nog steeds mijn valkuil trouwens, wil voor iedereen goed doen en me aanpassen. Ik laat zeker mijn gevoel meer mijn keuzes bepalen, en dat heeft naderhand ook steeds goed uitgepakt!

Marianne Meerkerk

Mariette heeft me, na een ongeval met blijvend letsel, geholpen met het verwerken van de beperkingen, het meer los te laten en me volledig te richten op het ‘NU’ en de toekomst. Zo kan ik me meer richten op de zaken die er toe doen en nog wel mogelijk zijn. Ze weet op een heel empathische manier liefdevol de vinger op de zere plek te leggen en je daarin m.b.v. meerdere technieken/methodieken te begeleiden. Zo moest ik oude patronen (nog meer) leren loslaten en belemmerende overtuigingen daarin schrappen. Haar aanpak is heel persoonsgericht en ze heeft daarin een groot ‘assortiment’ aan methoden en technieken.

Ik kan haar als coach, behandelaar, begeleider heel erg aanbevelen. Zoek je iemand die je door een diep dal heen kan halen en weer terug kan brengen in een energieker en gelukkiger bestaan, dan is zij zeker de aangewezen persoon hiervoor. Dank je wel Mariette voor deze intensieve maar mooie begeleiding/coaching.

Janny

Op een avond check ik even mijn sociale media en zie ik een berichtje van Mariette verschijnen op LinkedIn. Nieuwsgierig als is ben lees ik verder op haar site en lees Holistische Mentor? Geen idee wat ik me er bij voor moet stellen en dus toch maar een berichtje sturen. Ik heb geen klachten maar zou toch graag een keer afspraak maken. Al snel hebben we een telefonische intake. En huilen dat ik doe, geen klachten, waarom moet ik dan huilen, ging door mijn hoofd. We maken vervolgafspraken, verschillende sessies gevolgd. Het doet me goed, de rust die Mariette uitstraalt, mij in mijn waarde laat en mij laat aarden. Laat je gevoel het werk doen. Uit je hoofd. Echt een fijne wijze van begeleiding op de weg naar binnen. Dank je wel voor je rust en professionaliteit. Kom zeker bij je terug.

Nathalie Cloudt

Mariette verzorgt op een rustige, fijne, vertrouwde manier de Reiki cursussen. Alle gevoelens die je hebt mogen er zijn en daarin word je heel fijn ondersteund. Ook de healingen die Mariette geeft, zowel lijflijk als op afstand zijn erg prettig. Je voelt de rust in je lijf terug komen en de energie weer in balans komen. Ik ervaar dit als erg prettig en vertrouwd.

Anja Eggens

Mariëtte brengt rust. Rust in de omgeving waar ze haar werk doet, rust in je hoofd. Dat heb ik ervaren bij de Reiki-behandelingen en een NLP-behandeling. Wonderlijk. Ze stelt me op mijn gemak, luistert wat de vraag is en past daar haar behandeling op aan. Perfect toegesneden op de vraag. Met een rustig, warm gevoel van binnen vertrok ik van de behandelingen. Ik beveel Mariëtte van harte aan.

Angelien

Mariette is een warme en empathische persoonlijkheid waarbij je je onmiddellijk op je gemak en veilig voelt. Alles mag besproken worden, niks is gek! Door de rust en het vertrouwde gevoel, kom je sneller tot de kern van je probleem of blokkade. Ik heb inmiddels verschillende behandelingen gehad (NLP, Aardingstechniek, Reiki, Remedies, edelstenen, familieopstelling). Bij elke sessie zoeken we samen naar wat er nodig is en stemmen daar de behandeling op af. Ik kom er steeds als herboren vandaan, met een grote glimlach, de positieve energie stroomt weer, echt wonderlijk is het!

Kim (apotheker en paardencoach)

“Wat voelt dat fijn, thuiskomen”.

Ik stap in het midden tussen 3 handgemaakte koperkleurige klankschalen. Ze worden 1 voor 1 gevoelig bespeeld. De trillingen en geluiden brengen een gelukzalig gevoel in mij teweeg. Een gevoel van: ‘ik wil hier wel voor altijd blijven staan’. Zo bijzonder, zo magisch, zo mooi en fijn! Daarna volgt een heerlijk ontspannen klankschaalmassage en reikibehandeling. Een massage die voor de volgende dag in me doorwerkt. Ik werd doordrenkt in een gevoel van thuiskomen. Een gevoel van innerlijke rust, zachtheid en gemoedelijkheid. Het voelde heel vertrouwd. Zo vertrouwd dat ik het bijna niet opmerkte maar erin wegsmolt. Wat voelt dat fijn, thuiskomen!

“Kennis en kunde, vriendelijkheid en rust”

In een heel fijne ruimte op een prachtige plek ontvangt Mariëtte me heel vriendelijk. Mariëtte straalt rust en vriendelijkheid uit waardoor het heel fijn is om door haar behandeld te worden. Ook merk je dat ze veel kennis heeft, kennis over de kracht van edelstenen, de klankschalen met elk hun eigen verhaal en de reikibehandelingen. Al deze kennis en kunde is voelbaar in de omgeving en de behandeling. Heerlijk genieten!

Ria

Ik ben voor een individuele reikibehandeling en een acces bars behandeling bij Mariëtte geweest. Mijn ervaring is dat ze dit doet met veel liefde en respect. Ze maakte direct al haar inschatting en ging daar heel integer en zorgvuldig mee om. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Het effect voelde goed en heeft mij goed gedaan. Mariëtte straalt rust en vertrouwen uit, ze is erg integer. Ze heeft veel geduld en ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Een aanrader om je door haar te laten ondersteunen.

Anke Post

Mariëtte en ik kennen elkaar van een jaarprogramma waar we beide deelnemer waren.
Ik heb bij Mariëtte Reiki 1 en Reiki 2 geleerd, ze heeft de helende reis met me gedaan en ik heb een acces bars behandeling van haar gehad.

Mariëtte straalt rust en vertrouwen uit, ze is erg integer. Ze heeft enorm veel kennis, en straalt een sterke zekere energie uit.

Ik vond het bijzonder Reiki van haar te leren. Ze doet dit met zoveel liefde en respect!

De helende reis heeft me erg geholpen. Een prachtige reis naar binnen, waarbij ik steeds een stap verder richting mijn kern kwam, en uiteindelijk vanuit zuiver zijn contact kon leggen met mijn overleden vader en met hem in gesprek kon gaan. Ik zag hem transformeren naar wit licht, zo mooi! Dank daarvoor Mariëtte!

De Acces Bars behandeling gaf me met name heel veel rust en blijheid na de behandeling. Ik voelde me bevrijd van ballast, ik kwam terug bij mezelf. Heerlijk gevoel!

Nathalie Cloudt

Mariette heeft mij geholpen om met de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 een nieuw deel van mezelf te ontdekken wat ik nog niet kende. Met heel veel geduld en liefde legt ze alles uit, als je iets niet begrijpt kun je altijd op Mariette terug vallen.

De uitleg die in het handboek staat is zeer duidelijk. Ook de oefeningen zijn duidelijk uitgelegd en naarmate dat je meer oefent en bewuster wordt merk je dat je bewustzijn en Reiki ervaring groeit. Samen in het ‘echt’ oefenen maar ook via de telefoon coacht Mariette je heel erg fijn en geeft je het gevoel dat je er mag zijn en dat alles wat je ‘voelt’ goed is.

Ik ben Mariette erg dankbaar voor haar geduld, ook na de cursus kan ik met de vragen die ik heb bij haar terecht. Mijn nieuwe ‘ik’ in combinatie met Reiki heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben, een gelukkiger, sterker mens die stevig in haar schoenen staat.

Nel Taal

In 2018 heb ik mij aangemeld voor de cursus Reiki 1. De aanleiding en motivatie hiervoor was om mijn zusje Anja tijdens de zorg in de palliatieve fase iets extra’s te kunnen bieden.
Tijdens de cursus werd mij duidelijk dat het beoefenen van Reiki eerst op jezelf toegepast moet worden. Op dat moment heeft de cursus Reiki 1 ook iets bijgedragen, niet alleen voor Anja maar ook voor mijzelf.

Anja is op 8 november 2018 overleden en daarna gleed ik in een intensieve rouw.
Mede door de intensiviteit van de mantelzorg en de duur daarvan (ongeveer 3 jaar) was mijn draagkracht en energielevel zeer laag. Ik had weinig tot geen ruimte meer om iets te kunnen betekenen voor anderen.
Tijdens de rouwperiode ben ik nog voor een individuele Reikibehandeling bij Mariëtte geweest. Het effect daarvan voelde goed en deed mij goed.
In de laatste sessie is de methodiek van de helende reis toegepast. Achteraf gezien was die benadering voor mij nog te vroeg.
Mariëtte heeft haar inschatting ook direct kenbaar gemaakt en ging daar ook heel integer en zorgvuldig mee om. Dat waardeerde ik enorm.

Ik ben een enorme `doener` en het `doorgaan` is mij niet onbekend.
In het afgelopen jaar stond voor mij de rouw centraal en de rauwheid daarvan begin nu iets te minderen.
Rouw laat zich niet sturen of forceren. Daarin ben ik mijzelf het afgelopen jaar trouw gebleven daar waar mogelijk.

Wat Mariëttes mogelijkheden betreft als holistisch therapeut ben ik ervan overtuigd dat ze iets voor mij kan betekenen. Juist ook door de verschillende benaderingswijzen, maar vooral door `wie` ze is.

Nathalie

Tijdens de zwangerschap van Linn en Jax heeft Mariëtte me erg fijn geholpen met mijn bekken en rugklachten. Ik voelde de energie weer in mijn rug stromen en had het erg warm op dat moment. De reiki behandeling die ze heeft toegepast werkte erg fijn ter verlichting van de zwangerschapskwalen.

Ook bij de kinderen heeft ze regelmatig reiki uitgevoerd. Vooral bij Jax (2 jaar) met zijn oorpijn: zodra ze hem behandeld had stopte hij met schreeuwen en de koorts zakte, heel erg fijn om te zien dat je kind ervan opknapt! Ook bij Linn (3 jaar) heeft ze al een paar keer geholpen. Onze Linn is super gevoelig voor energieën en prikkels van andere mensen. Ze wordt dan erg druk en kan soms heel boos en driftig worden omdat ze niet weet wat ze ermee aan moet. Door de behandeling is ze weer rustig en kan ze weer lekker kind zijn.

Natascha Puper

Mariette is een kei in wat ze doet. Ze zit bij mij op yoga en ze heeft me toen gevraagd of ik een keer een behandeling wilde meemaken. Mijn ervaring met de behandeling is dat ze werkelijk in staat was mijn energie blokkades op te heffen en te balanceren. Ik voelde me merkbaar beter!
Daarnaast is het een fijne en betrouwbare vrouw. Werkelijk een aanrader om je door haar te laten ondersteunen.

Nelly

Mariette heeft mij gevraagd of ze op afstand reiki mocht doen en hiermee heb ik ingestemd.
Ik heb al een tijdje last van mijn heup/lage rug en ik wist niet wanneer Mariette mij reiki zou gaan geven. In eerste instantie was ik bezig met training geven aan jeugdige sporters en heb ik niets gemerkt. Toen ik thuis kwam voelde ik geen pijn meer in mijn heup en dat is wel prettig.
Dat is tot drie keer toe zo gegaan. Heel fijn om even verlicht te zijn van die zeurende pijn.
Dus reiki kan wel verlichten als je last hebt van zeurende pijn.

Antonie van Brussel, Fé mes Holistische Therapie, Coaching & Reiki

Ik ben geslaagd voor de opleiding tot Reiki Trainer bij Orenda. Mariette heeft mij het afgelopen jaar intensief en professioneel getraind en begeleid. Gisteren heb ik de opleiding afgerond met het geven van een Reiki cursus die ik zelf in elkaar heb gezet, georganiseerd en begeleid. Afgelopen jaar heb ik diverse opdrachten gemaakt. De modules heb ik zelfstandig en in mijn eigen tempo gemaakt. Tijdens de opleiding kwamen de volgende aspecten aan bod; vakkennis, ontwikkeling persoonlijke vaardigheden, diepgaand zelfonderzoek en –reflectie, begeleiding van cursisten, herkenning en omgang met groepsdynamieken en het eigen maken van de Reiki-principes. Door dit intensieve traject heb ik mijn eigen authenticiteit op dit gebied ontwikkeld. Als Reiki trainer ben ik nu volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3. Mariette is een echte vakvrouw. Ze kan de theorie goed overbrengen en vertalen in de praktijk. Ze is serieus en heel goed in haar werk. Ze heeft veel geduld, ze is open minded en ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Ze stond altijd voor me klaar en niets was teveel. Ik kon mijn gedachtes tegen het licht houden en samen konden we sparren over casussen. Mariette heeft hele nuttige feedback en aanvullingen. Tips waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Ik ben erg gegroeid en heb veel geleerd afgelopen jaar. Mariette is een inspirator en een verbinder. Dank je wel voor de mooie reis die we samen hebben gemaakt!