Methodes

Hier ben ik heel enthousiast over: een korte film, opgenomen voor RTLZ Next Level, waarin ik iets vertel over wat ik zoal in mijn praktijk doe.

Read More

Stress

Al die drukte creëert een hoop onrust in je lijf. En wellicht vind je van jezelf dat je moet presteren, want je wilt een goede werknemer, partner, ouder, enz. zijn. Een portie gezonde stress helpt je om te presteren, maar als er niet genoeg ontspanning tegenover staat is het evenwicht weg. Doordat je steeds in de hoogste staat van paraatheid bent krijgt je lichaam geen kans om zich te ontspannen. De adrenaline blijft door je lijf stromen en doordat het niet afgebroken kan worden op een natuurlijke manier, gaat je lichaam verkrampen, verstijven. Je voelt misschien wel een stijve nek of schouders die zeer doen. Allemaal van die vage lichamelijke klachten die niet te duiden zijn met een directe oorzaak. Ze ontstaan sluimerend in je lijf.

Read More

Hulp vragen

De omslag kwam bij mij door met behulp van anderen uit te zoeken waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. De belemmerende overtuigingen die ik daarbij tegenkwam heb ik los kunnen laten. Door mijn kernkwaliteiten helder te hebben is mij ook duidelijk geworden waar ik energetisch op leegloop of wat me heel veel tijd kost. Doordat ik deze taken uitbesteed investeer ik eigenlijk in energie en ruimte om dingen te doen waar ik écht blij van word. Ik ervaar daardoor veel vrijheid.

Read More

Grenzen stellen

Het gaat er niet over dat je dan overal nee op moet gaan zeggen. Het gaat om een goede balans vinden en dat je overwogen ‘ja’ zegt, wanneer het écht goed voelt voor jou. En dat is zeker niet egoïstisch; je komt voor jezelf op en dat levert jou veel energie op omdat je dingen doet die goed voor jou zijn. En dat betekent niet dat je niet van een ander houdt of de kantjes er vanaf loopt, juist niet. Je dwingt respect af dat je voor jezelf gaat staan, dat je laat zien wie je echt van binnen bent.

Read More

Overtuigingen

Vaak zie je in een dicht bos, dat een zaailing die onder grote bomen staat wat verpieterd. Dat hij niet kan groeien zoals die zou willen. En als er dan wat om hem heen wordt weggekapt, dan zie je dat die boom helemaal opleeft en echt gaat groeien, breder wordt en de hoogte ingaat.

Read More

Ondersteuning

Wil jij je stralende diamant ontdekken?

Door alles wat je in het leven hebt meegemaakt en geleerd reageer je op een bepaalde manier. Dat heeft je gebracht tot waar je nu bent, maar eigenlijk past het niet meer bij je. Misschien voel je wel dat je een rol aan het spelen bent. Of ben je bang om je hoofd boven het maaiveld te steken, omdat je denkt dat-ie dan afgehakt wordt. Deze herken je ook vast wel: ik ben niet goed genoeg.

Read More

Ondersteuning

Houd jij een strandbal onder water?

Sommige zaken, en dat kan van alles zijn, willen gezien worden. Vaak zijn ze heel ver weggestopt om de emoties en de pijn niet meer te hoeven voelen. En elke keer dat het toch de kop weer opsteekt, wordt het verder weggeduwd. Je kunt het vergelijken met een strandbal die je onder water probeert te duwen: hoewel het een lichte bal is, kost het je best wat energie. Stel je eens voor hoeveel kracht het kost als je die bal constant en voor langere tijd onderduwt.

Read More

Ondersteuning

Chaos/rust in je hoofd

Eigenlijk ben je dan een wandelend hoofd en voel je de rest van je lijf niet. Doordat je de lat voor jezelf zo hoog legt om een goede ouder, vriend(in), echtgenoot, werknemer, sporter te zijn, brengt dat een hoop gepieker met zich mee. Hoe houd je alle ballen in de lucht? In je hoofd ben je allerlei plannen aan het bedenken. Druk, druk, druk.

Read More

Ondersteuning

Verstoppen

Dat gevoel van onveiligheid kan vanuit heel vroeger komen. Als baby/jong kind was je helemaal afhankelijk van jouw ouders/verzorgers. Bijvoorbeeld: als baby kon je alleen communiceren d.m.v. huilen, als je honger had of aandacht wilde. Als je niet gelijk werd opgepakt kon je dat registreren als onveilig. Zoals vroeger regelmatig gezegd werd: Van huilen werd je sterk en je kreeg er goede longen van, overigens met de beste bedoelingen. Maar eigenlijk werd er niet aan een basisbehoefte voldaan en het gevoel van veiligheid werd aangetast.

Read More

Ondersteuning

Gekooid

Toen je geboren werd had je al veel levensenergie. Door alles wat je meegemaakt en geleerd hebt of wat je omgeving je voorgehouden heeft, is er een bepaald kooitje om je heen geplaatst. En dat kooitje dat past niet meer; je wilt er wel uitbreken.

Misschien is daar nu de tijd voor. Dat je langzaam maar zeker de deur van dat kooitje op een kier gaat zetten, eens naar buiten gluurt en eens kijkt wat er buiten allemaal is. En ik snap dat je daar onzeker over bent, dat je iets hebt van: ja maar, het is zo eng buiten dat kooitje.

Read More

Ondersteuning

Koffer

Gedurende je leven maak je van alles mee. Veel mooie dingen, maar ook verdrietige zaken. En als je die niet doorleefd hebt, zetten die zich vast in je lichaam. Je neemt als het ware ballast mee in je koffer of rugzak.
Bekijk die ballast eens als een kledingstuk waar je uitgegroeid bent: het begint een beetje te knellen en te schuren en het zit niet meer zo lekker.

Read More

Ondersteuning

Begin van de reis

Je zou vast graag gelijk op de top van de berg zijn. Dat zou mooi zijn als dat zou lukken, maar zo werkt het helaas niet. Misschien zie je ook als een berg tegen de reis op; voor de een kan het een hoge berg zijn, voor de ander een heuvel. Elke reis begint met de eerste stap. Dat hoeft maar een klein muizenstapje te zijn. Als je 100 van die muizenstapjes zet kom je ook verder.

Read More

Actie

Moederdagactie

Tijdens de sessie ga ik je moeder in de watten leggen en geef ik haar een fijne behandeling met Reiki, klankschalen en edelstenen. Na deze behandeling van ongeveer 1,5 uur zal ze zich heerlijk ontspannen voelen.

Read More

Ondersteuning

Hoe voelt het: in verbinding zijn met jezelf?

In mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki, ondersteun ik cliënten die graag weer in verbinding willen komen met zichzelf. Door het toepassen van verschillende methodieken breng ik iemand weer naar haar of zijn kracht. Ik bied veiligheid en vertrouwen. Mijn missie is om mensen weer te laten leven vanuit hun kracht. En dat doe ik vol passie! Mijn kracht als Holistisch Mentor is, dat ik vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen.

Read More

Ondersteuning

Inzichtgesprek

Je zit al wat langer niet lekker in je vel. Je hebt (vage) lichamelijke klachten, stress, burn-out- of (emotionele) overgangsverschijnselen. Ook weet je niet of je nog wel op de juiste werkplek zit.

Read More

Actie

Reiki plus strippenkaart

Een Reikibehandeling in combinatie met klankschalen en edelstenen laat je een diepe ontspanning ervaren. Je voelt de energie door je lichaam tintelen en je ervaart meer rust in je hoofd.

Read More

Ondersteuning

Wat wil je later worden?

Ik wilde graag cowboy of indiaan worden. Lekker de hele dag met de paarden bezig zijn en lange buitenritten maken. Op de middelbare school veranderde dat in dierenarts, maar ik bleek het verkeerde vakkenpakket te hebben helaas.

Read More

Ondersteuning

Alles zit al in je

Altijd was er wel een stemmetje dat zei dat ik niet goed genoeg was. Met meer kennis wilde ik dat stemmetje tot rust brengen. Dat ging dan een tijdje goed, maar toen begon het weer te kwekken. En deed ik weer een cursus…

Read More

Reiki

Wat doe ik met… Reiki?

Door de huidige maatregelen is een fysieke Reikibehandeling niet mogelijk. Daarom geef ik veel ‘Reiki op afstand’ behandelingen. Hierbij stem ik me (na toestemming) af op degene die Reiki kan gebruiken. De Reiki energie is heel krachtig en zal ook op deze manier het zelfhelend vermogen van jou stimuleren.

Read More

Ondersteuning

Genieten

Door me bewust te zijn van alle dingen om me heen kan ik prikkels loslaten en me weer opladen, me afstemmen op mezelf.

Read More

Ondersteuning

Wat is Holistische Coaching?

Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten of een groot vraagstuk zijn er doorgaans meer sessies nodig. Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.

Read More

Ondersteuning

Wie ben ik

Mijn cliënten omschrijven mij als: integer, betrouwbaar, met veel kennis, serieus en goed in mijn werk, geduldig, open minded, een verbinder, iemand die op een creatieve manier tot de kern van het vraagstuk komt, iemand die met zachte energie bijdraagt aan een oplossing.

Read More

Ondersteuning

Berg op

Zoveel verplichtingen en overtuigingen die je tegenhouden. De omgeving die tegen je zegt: “zou je dat nou wel doen? Hoe moet het dan met de hypotheek en andere vaste lasten?”

Read More

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)