Reiki 3B

Reiki (3B) Trainer opleiding

Ben je al langere tijd bezig met Reiki energie en heb je ondervonden wat de heling en energie voor je kan doen?
Zou je deze fijne Reiki energie ook aan anderen willen leren?
Ben je ingewijd voor Reiki 3A?
Dan is de Reiki 3B opleiding iets voor jou.
In deze opleiding begeleid ik jou tot Reiki trainer, zodat je ook zelf Reiki cursussen kunt gaan geven en andere mensen inwijden in deze fijne energie. Ik vind het belangrijk om je een gedegen manier bij te brengen om je Reiki kennis over te brengen. Een Reiki inwijding kan namelijk levensveranderend zijn voor iemand en het is dan ook van belang dat daar zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij je verscheidene aspecten gaat leren die je kunt toepassen bij het geven van een cursus. Je gaat onderzoeken wat je aanspreekt in Reiki, literatuur naslaan en ervaren hoe andere Reiki Masters Reiki toepassen. Daarnaast zul je vaardigheden leren om cursussen te verzorgen. Ook leer je de symbolen die gebruikt worden om inwijdingen te geven.
Tijdens jouw traject begeleid ik je door middel van een aantal coachingssessies en online contact op de aangeleverde theorie. Ik reageer meestal binnen 48 uur, zodat je niet lang met vragen blijft zitten en lekker in de flow van het onderwerp kunt blijven. Daarnaast besteed ik ook een dagdeel aan het aanleren van de inwijdingen; het andere dagdeel geef je een workshop. Verder ga ik een Reiki 1 cursus geven, zodat je kunt ondervinden wat er allemaal komt kijken bij zo’n cursus. Ook kun je gebruik maken van mijn Reiki 1, 2 en 3A draaiboeken als naslagwerk. De bedoeling is dat je er zelf een sausje overheen giet zodat het echt jouw cursus wordt. En op het eind van jouw opleiding geef je zelf vol vertrouwen een Reiki 1 cursus aan jouw eigen cursisten. Daar ben ik dan bij om jou feedback te geven.
De cursus is individueel. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je er aan besteedt en hoe lang je erover wilt doen. De cursusdag van de inwijdingen, de workshop en de voorbeeld Reiki 1 cursus bij mij zullen gezamenlijk met andere Reiki trainers in spé gehouden worden.
Ik heb mijn Reiki trainer opleiding afgerond in 2018 en ik ben er nog elke dag blij mee. Het heeft mij zóveel gebracht in mijn leven, bij mijn persoonlijke processen en wat ik kan uitdragen aan anderen.
Ik heb al veel cursussen mogen geven voor Reiki 1, 2 en 3A en een aantal Trainers mogen opleiden. En elke keer vind ik het weer mooi om te zien wat Reiki voor veranderingen in hun leven brengt. Mensen kregen mooie inzichten, ondersteuning in dagelijkse dingen en ook bij keuzes die ze moesten maken.
En ik ben er van overtuigd dat het verder verdiepen in de Reiki jou ook veel gaat brengen. Het zal je verder ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben geslaagd voor de opleiding tot Reiki Trainer bij Orenda. Mariette heeft mij het afgelopen jaar intensief en professioneel getraind en begeleid. Gisteren heb ik de opleiding afgerond met het geven van een Reiki cursus die ik zelf in elkaar heb gezet, georganiseerd en begeleid. Afgelopen jaar heb ik diverse opdrachten gemaakt. De modules heb ik zelfstandig en in mijn eigen tempo gemaakt. Tijdens de opleiding kwamen de volgende aspecten aan bod; vakkennis, ontwikkeling persoonlijke vaardigheden, diepgaand zelfonderzoek en –reflectie, begeleiding van cursisten, herkenning en omgang met groepsdynamieken en het eigen maken van de Reiki-principes. Door dit intensieve traject heb ik mijn eigen authenticiteit op dit gebied ontwikkeld. Als Reiki trainer ben ik nu volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3. Mariette is een echte vakvrouw. Ze kan de theorie goed overbrengen en vertalen in de praktijk. Ze is serieus en heel goed in haar werk. Ze heeft veel geduld, ze is open minded en ik voelde me heel vertrouwd bij haar. Ze stond altijd voor me klaar en niets was teveel. Ik kon mijn gedachtes tegen het licht houden en samen konden we sparren over casussen. Mariette heeft hele nuttige feedback en aanvullingen. Tips waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Ik ben erg gegroeid en heb veel geleerd afgelopen jaar. Mariette is een inspirator en een verbinder. Dank je wel voor de mooie reis die we samen hebben gemaakt!

Antonie Janssen

Coaching & Reiki, Fémes Holistische Therapie

Mariette heeft mij geholpen om met de Reikicursussen een nieuw deel van mezelf te ontdekken wat ik nog niet kende. Met heel veel geduld en liefde legt ze alles uit, als je iets niet begrijpt kun je altijd op Mariette terug vallen.
De uitleg die in het handboek staat is zeer duidelijk. Ook de oefeningen zijn duidelijk uitgelegd en naarmate dat je meer oefent en bewuster wordt merk je dat je bewustzijn en Reiki ervaring groeit. Samen in het ‘echt’ oefenen maar ook via de telefoon coacht Mariette je heel erg fijn en geeft je het gevoel dat je er mag zijn en dat alles wat je ‘voelt’ goed is.
Ik ben Mariette erg dankbaar voor haar geduld, ook na de cursus kan ik met de vragen die ik heb bij haar terecht. Mijn nieuwe ‘ik’ in combinatie met Reiki heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben, een gelukkiger, sterker mens die stevig in haar schoenen staat.

Nathalie Cloudt

Dit is wat je krijgt als je instapt:

  • Gedegen ondersteuning op je trainerschap
  • Reiki 3B cursusboek met de modules
  • 1 trainingsdagdeel inwijdingen, inclusief handboek
  • 1 trainingsdagdeel workshops

N.B. afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen deze dagdelen samengevoegd
worden tot 1 dag. Deze dag is dan inclusief lunch.

  • 1 oefendag Reiki 1, inclusief lunch
  • 2 coachingsessies 1 op 1
  • Online feedback op aangeleverde theorie en vragen
  • Mijn Reiki 1, 2 en 3A draaiboeken als naslagwerk
  • 1 dag als Coach bij jouw Reiki 1 cursus
  • Reiki Trainer diploma

Jouw investering is € 1350,00, exclusief BTW. Als je dit in 1x betaalt, krijg je een Reiki
technieken workshop t.w.v. € 150,00 cadeau.

Dit bedrag kan ook in termijnen betaald worden:

In 3 termijnen: € 455,00 per maand, exclusief BTW.
In 6 termijnen: € 230,00 per maand, exclusief BTW.

Op de betalingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

N.B. Als je nog niet ingewijd bent in Reiki 3A en je wilt graag de opleiding tot Reiki Trainer
starten, dan is er voordat je met de opleiding Reiki 3B begint de mogelijkheid om de cursus
Reiki 3A tegen meerprijs te volgen.