Reiki

Reiki uitleg

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.
Deze energie bevindt zich overal om ons heen, niet alleen in ons lichaam maar ook in planten, dieren, de aarde, planeten, enz. Alles wat leeft heeft deze energie nodig om te bestaan.

De doorstroming van je energie kan door verschillende redenen verstoord raken. Hierdoor kun je allerlei fysieke en emotionele klachten ontwikkelen. Reiki werkt goed bij onder andere deze klachten. Door handoplegging wordt de genezende energie doorgegeven. Het stroomt naar de plek waar het nodig is en activeert zo het zelfhelend vermogen van het lichaam. Hierdoor kom je weer in balans en wordt je energiehuishouding in evenwicht gebracht. Ook heft Reiki energieblokkades op en bevordert de ontspanning. Reiki werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Dit wordt holistisch genoemd.

Enkele voorbeelden van klachten die goed te behandelen zijn met Reiki:

Lichamelijk:

 • Hoofd-, rug-, schouder-, nek- en buikpijn
 • Moeheid
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Chronische aandoeningen

Emotioneel:

 • Lusteloosheid
 • Angst
 • Traumatische ervaringen

Geestelijk:

 • Onzekerheid, versterken van eigenwaarde
 • Vastgelopen zijn in het dagelijks functioneren
 • Behoefte aan meer bewustwording.

Reikibehandeling

Na een intakegesprek mag je op de behandeltafel gaan liggen. De kleding blijft altijd aan, alleen de schoenen gaan uit en eventuele sieraden af. Tijdens de behandeling zal ik mijn handen intuïtief op verschillende plaatsen op en/of boven het lichaam plaatsen. De energie stroomt vervolgens naar de plekken in het lichaam die de energie nodig hebben. Elke persoon ervaart een behandeling anders. Je kunt warmte, koude, tintelingen, het zien van kleuren, een ontspannen gevoel en/of juist een energiek gevoel ervaren. Ook kan het zijn dat je helemaal geen sensaties waarneemt. Het is niet goed of fout; de Reiki energie stroomt wel en heeft een helende werking.
Het is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken om de losgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk los te kunnen laten.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel. Bij lichte klachten kan een enkele behandeling al voldoende verlichting bieden; chronische klachten hebben vaak wat meer behandelingen nodig. Om een optimaal effect te bereiken is het is aan te raden om binnen een korte periode enkele behandelingen te ondergaan. Dit overleggen we samen.

Je kunt een Reikibehandeling krijgen in mijn praktijk of via een afstandsbehandeling. Daarnaast kun je ook leren om jezélf Reiki te geven door een cursus te volgen (zie agenda).

Volwaardige therapie

Reiki is een volwaardige therapie. Het is een veilige en natuurlijke manier van behandelen. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Reiki kan ook ondersteuning bieden naast een reguliere behandeling of bij het afbouwen van medicijngebruik (in overleg met de betreffende arts).

Orenda Holistische therapie & Reiki praktijk is aangesloten bij vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer: M17/0986.