Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar

Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de Reiki cursussen en workshops.

In de afgelopen jaren ben ik gegroeid en daarmee ook mijn praktijk. Die groei kwam door:

 

  • De ervaringen die ik heb opgedaan. Het werd voor mij steeds duidelijker wat wel en niet werkte.
  • Alle cursussen die ik gevolgd heb om bij te blijven en mezelf verder te ontwikkelen.
  • Verschillende vaardigheden die ik opdeed door het gewoon te doen
    Nog meer afgestemd te zijn op mijn gevoel
  • Spiegels die cliënten en cursisten mij voorhielden
Wat me vooral geholpen heeft is: geloven in mezelf en weten dat ik als mentor iets kan betekenen voor een ander.

Waar ik in het begin best nog wel zoekende was weet ik nu duidelijker welke richting ik op wil. Graag wil ik werken met mensen die in zichzelf willen investeren, die het belangrijk vinden om innerlijk werk te doen en daarmee persoonlijke groei bewerkstelligen.

En dat wil ik meer in de natuur gaan doen. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat buitensessies meer impact hebben. Dat doe ik 1 op 1, in groepen en retraites.

Deze zomerperiode is bij uitstek geschikt om lekker in de natuur te zijn en aan jezelf te werken. Dat hoeft niet zwaar te zijn. Soms is een wandeling of meditatie op een fijne plek al voldoende. Even tot rust komen en wat tijd voor jezelf nemen.

Er is één ding wat ik geleerd heb: het komt niet vanzelf. Ik stak vaak mijn kop in het zand; de vervelende situatie zou vanzelf wel weggaan. Niets was minder waar. Alle ballast hoopte zich juist op, waardoor het voor mij nog lastiger werd om plezier te hebben in dingen.

Ook zat ik veel in mijn hoofd. Ik wist alles te beredeneren en te rationaliseren. Dat was voor mij ook een manier om niet te hoeven voelen wat er écht aan de hand was. Totdat ik een wake-up call kreeg. Het kon niet langer zo doorgaan zoals ik deed. Als ik iets aan mijn situatie wilde veranderen dan moest ik dat zelf doen.
Doodeng vond ik dat in het begin. Ik was bang alle controle kwijt te raken. Die controle was voor mij een soort veiligheid; die had al zolang gewerkt. Ik wist niet zo goed hoe ik bij mijn gevoel moest komen, want dat had ik lang weggedrukt.

Ik ben daarmee aan de slag gegaan. Ik heb o.a. mijn timer op de telefoon zo ingesteld dat die meerdere keren per dag afging. Wanneer het belletje ging stopte ik met wat ik aan het doen was en ging ik op mijn ademhaling letten en mijn voeten stevig op de grond zetten. Hierdoor werd ik me bewuster van mijn lichaam en voelde ik ook de spanningen daarin. Daar ging ik dan met mijn aandacht naar toe en stelde me voor dat die plek wat ruimer werd. Op een gegeven moment werd het bewust worden een automatisme en lukte het zonder timer.
Door aan mezelf te werken kwam ik ook allerlei belemmerende overtuigingen tegen. Ik had me nooit gerealiseerd dat die zo mijn leven bepaalden. Stuk voor stuk ben ik die gaan aanpakken met o.a. NLP, Byron Katie, het eliminatieprotocol van Kelly Smit en de Reiki leefregels hebben me ook heel erg geholpen hierbij.
Ook heb ik veel innerlijk kind werk gedaan: trauma’s vanuit mijn (vroege) jeugd opgeruimd en er positieve dingen voor in de plaats gezet.

Het wordt een te lang verhaal om alles te benoemen wat ik gedaan heb. Soms werkte de ene methode wel en de andere niet. Van alle methodes heb geleerd en veel inzichten gekregen. Ik blijf bezig met aan mezelf werken, want er valt nog zoveel moois aan mij te ontdekken. En met al mijn ervaringen en kennis kan ik jou ook weer ondersteunen. Het was/is geen gemakkelijke weg; het heeft me wel ontzettend veel opgeleverd. Ik leef mijn leven nu zoals ik dat wil. En dat geeft veel vrijheid.

Als ik dat kan, dan kun jij dat zeker. Jij bent zo’n mooi mens. Je mag stralen als de diamant die je diep van binnen bent. Wanneer je dat wilt, kan ik een eindje meelopen op je pad. Dan krijg je handvatten om situaties anders aan te pakken, waardoor je mooie inzichten over jezelf kunt krijgen.

Daarvoor bied ik allerlei methodes aan. Er is er vast wel één die je aanspreekt. Als je eerst nog meer informatie wilt kunnen we altijd een vrijblijvend inspiratiegesprek houden. Dat maakt jou duidelijk waar je écht behoefte aan hebt.

Omdat mijn praktijk 5 jaar bestaat heb ik een leuke aanbieding voor je: op alle afspraken die je hebt in de maand juli krijg je 5% korting. Deze actie is geldig tot en met 31 juli 2023.

Mariëtte
Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
Zomeraanbieding

Zomeraanbieding

ZomeraanbiedingHeb je zin om mee de natuur in te gaan? Lekker buiten bezig gaan met dingen die je wilt veranderen? Wil je weer in balans komen? De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om buiten aan de slag te gaan. En de fijne energie van de natuur helpt je extra...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)