Doe ik er nog toe als ouder wordende vrouw?

Overgang volgens encyclo.nl: “voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren, waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken.”

Die periode kan heftig zijn. Stemmingswisselingen, opvliegers, lichamelijke ongemakken, gewichtstoename, etc., bepalen je geluksbeleving. Je wilt geen oude zeur zijn op je werk. Toch kom er je misschien achter dat je jongere collega’s anders tegen je aankijken. Waar je eerst vrolijk met iedereen meedeed en veel taken afhandelde, merk je nu dat de jongere generatie je aan het voorbijstreven is. Met nieuwe technieken, snellere communicatie en meer kennis.

Je begint je steeds meer overbodig te voelen. En ongelukkiger. Je voelt je als ouder wordende vrouw niet meer meetellen; een blok aan het been in een maatschappij waarin alles draait om een perfect uiterlijk, jeugdigheid, snelheid en social media. En vanochtend zag je in de spiegel weer een nieuwe rimpel………

Je dit realiseren kan pijn doen en kan sombere gedachten versterken. Je gaat jezelf wellicht vragen stellen over hoe dit zover heeft kunnen komen. Je was toch altijd goed genoeg op je werk? Je kreeg goede beoordelingen. Waar heb je dit gedrag op je werk dan aan verdiend?

Misschien is dit een moment om je leven eens onder de loep te nemen. En jezelf vragen te stellen of dit werk nog steeds je droombaan is, of je er nog energie van krijgt en blij van wordt.

Als je heel eerlijk bent tegen jezelf: kun je dan op al die vragen ‘ja’ zeggen? Vaak is dat niet het geval. Is er langzaam en ongemerkt een sleur ontstaan en doe je je werk uit plichtsbesef en voor het geld. Natuurlijk is het lekker en comfortabel om een salaris te hebben waar je leuke dingen van kunt doen. Maar is het dat allemaal waard? Zijn het geen gouden kettingen die je vastgeketend houden?

 

Ik nodig je graag uit om te gaan onderzoeken waar je ogen weer van gaan stralen en de energie weer door je lijf bruist.

Ondersteuning
Dit ben ik!

Dit ben ik!

Dit ben ik! it ben ik, zo’n 20 jaar geleden en nu. Op de linker foto was ik niet in balans. Ik voelde me uitgeblust en onzeker. Ik was vrij jong abrupt in de overgang gekomen als gevolg van hormoontherapie naborstkanker. Het was een rollercoaster met gierende...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)