Illustratie: Upside Down Illustrations

Grenzen stellen

Betrap je jezelf er wel eens op dat je veel ja zegt, terwijl je eigenlijk nee bedoelt?
Wil je altijd aardig gevonden worden en zeg je daarom maar ja in meerdere situaties?

Eigenlijk laat je dan over je grenzen gaan. Want je voelt al aan dat dingen niet goed voor je zijn, maar toch zeg je maar ja om de lieve vrede te bewaren of omdat je dat stapje extra wilt doen op je werk.

Hoever laat jij over je grens gaan?

Grenzen aangeven is lastig en dat snap ik. Je hebt natuurlijk al een hele tijd op een bepaalde manier geleefd en dan ineens een grens aangeven lijkt raar, want wat zullen de mensen wel niet van je denken?

Stel nou eens dat je wel voor jezelf opkomt. Dat je aangeeft: “nu even niet. Ik snap dat je hoog zit, maar ik heb nog een heleboel andere dingen te doen op het werk of in huis”. Wat zou jou dat opleveren?

Hoe zou het zijn om je grenzen te bewaken en je eigen energie bij je te houden en voor jezelf op te komen?

Het gaat er niet over dat je dan overal nee op moet gaan zeggen. Het gaat om een goede balans vinden en dat je overwogen ‘ja’ zegt, wanneer het écht goed voelt voor jou. En dat is zeker niet egoïstisch; je komt voor jezelf op en dat levert jou veel energie op omdat je dingen doet die goed voor jou zijn. En dat betekent niet dat je niet van een ander houdt of de kantjes er vanaf loopt, juist niet. Je dwingt respect af dat je voor jezelf gaat staan, dat je laat zien wie je echt van binnen bent.

Wellicht vind je het lastig in het begin, maar daar ga ik je mee helpen. Met de methodes die ik hanteer ga ik je leren om je eigen grenzen aan te geven. En daar heb ik al mooie resultaten mee bereikt.

“Ik voel me veel zekerder van mezelf.”
“Ik kom nu voor mezelf op en daardoor kan ik op mijn werk ook beter aangeven wanneer ik het ergens niet mee eens ben. Die duidelijkheid heeft de werkrelatie verbeterd.”
“Ik zit lekkerder in mijn vel. Als iemand mij iets vraagt denk ik er eerst over na voordat ik mijn antwoord geef. Het geeft mij meer rust.”

Wil jij onderzoeken of mijn methodes bij je passen? Maak dan een afspraak voor een gratis inspiratiegesprek op:

Ondersteuning
De overgang

De overgang

De overgangAls vrouw krijgen we er allemaal mee te maken. Als man (van) overigens ook. Wist je dat je naast de lichamelijke ook een emotionele overgang hebt? Naast de fysieke ongemakken die je tijdens de menopauze en overgang kunt ervaren, zijn er mentaal ook...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)