Hulp vragen

Hoe is het voor jou om hulp te vragen? Vind je dat makkelijk? Of zie je er tegenop, omdat je de ander niet wilt belasten? Of vul je al in dat de ander het niet leuk vindt om jou te helpen?
Wil je het allemaal alleen doen? Ben je perfectionist en kun jij alleen het als de beste?

Ik was daar ook heel erg mee bezig. Ik vond het heel lastig om ondersteuning te vragen. Ik wilde eigenlijk niet afhankelijk zijn van een ander. Daardoor werkte ik me een beetje over de kop. Ik wilde alles zelf doen, ook dingen die ik nog nooit gedaan had. Toegeven dat ik iets niet kon paste niet in mijn straatje; ik legde de lat hoog voor mezelf. Dat kostte mij veel tijd en energie en vaak leverde het niet helemaal het gewenste resultaat op.

Ik ben gaan onderzoeken waar dat alles zelf doen vandaan kwam. Het zat bij mij ook in het ontvangen. Ik merkte dat ik heel graag gaf; ik wilde iedereen wel helpen, want dan werd ik aardig gevonden en voor mijn gevoel niet afgewezen. Dat was een hardnekkige overtuiging: niet goed genoeg zijn. Als ik een hulpvraag zou stellen zouden anderen nee tegen mij kunnen zeggen. Dat wilde ik voorkomen en daarom vroeg ik maar niets. En buffelde ik in mijn eentje door.

De omslag kwam bij mij door met behulp van anderen uit te zoeken waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. De belemmerende overtuigingen die ik daarbij tegenkwam heb ik los kunnen laten. Door mijn kernkwaliteiten helder te hebben is mij ook duidelijk geworden waar ik energetisch op leegloop of wat me heel veel tijd kost. Doordat ik deze taken uitbesteed investeer ik eigenlijk in energie en ruimte om dingen te doen waar ik écht blij van word. Ik ervaar daardoor veel vrijheid.

Ik weet waar je doorheen gaat en dat hulp vragen moeilijk is. Soms loop je echter tegen dingen aan en lukt het je niet om er zelf uit te komen, hoe hard je ook je best doet. Je bent zó hard aan het knokken om alles zelf te doen, dat je niet in de gaten hebt dat je energie wegebt. Subtiele signalen van je lichaam negeer je, want je moet dóór.

Hoe zou het voor je zijn als je jezelf toestemming zou geven dat je niet alles alleen hoeft te doen?
Hulp vragen is geen teken van zwakte, het is juist heel krachtig.
Gun jij jezelf meer vrijheid?
Neem dan contact op, dan gaan we samen onderzoeken hoe ik je het beste kan ondersteunen.

Ondersteuning
Dit ben ik!

Dit ben ik!

Dit ben ik! it ben ik, zo’n 20 jaar geleden en nu. Op de linker foto was ik niet in balans. Ik voelde me uitgeblust en onzeker. Ik was vrij jong abrupt in de overgang gekomen als gevolg van hormoontherapie naborstkanker. Het was een rollercoaster met gierende...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)