Ik wil je inspireren om te gaan leven vanuit je kracht

In mijn posts deel ik vaak persoonlijke dingen en wellicht denk je: “Het gaat wel heel erg diep en je laat het achterste van je tong zien. Ik zou dat nooit doen.”

Dat snap ik. Zo heb ik ook een hele tijd gedacht. “Vooral niet de vuile was buitenhangen” is zo’n overtuiging.

Maar met mijn teksten en verhalen die ik schrijf wil ik je inspireren. Ik wil je namelijk laten zien dat, hoe diep je ook in een afgrond of put zit, hoe ziek je ook geweest bent: er is altijd een weg naar boven/uit. En ik ben daar het levende bewijs van. Ik heb kanker een aantal keren overwonnen, een burn-out te boven gekomen en ik ben er nog steeds. Ik ben al 20 jaar een overlever. Hoe ik nu mijn leven heb ingericht en hoe ik persoonlijk gegroeid ben, dat alles is waar ik je mee wil inspireren. En al is het maar één ding waar ik bij jou een knopje kan omzetten, dan heb ik mijn doel al bereikt met mijn teksten.

Weet je, het komt je niet zomaar aanwaaien natuurlijk. Ik heb veel aan mezelf gewerkt en daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik doe veel innerlijk werk en stel mezelf vragen als: welke oude pijn zit er nog? Wat mag nog aangekeken worden? Wat wil er naar buiten om gezien of gehoord te worden? Wat triggert mij nu zo? Verschillende methodes die ik toepas in mijn praktijk gebruik ik ook op mezelf. Door dat soort onderzoeken regelmatig bij mezelf te doen merk ik dat ik daardoor ook veel meer groei en dingen kan loslaten.

Ik hoop dat het je helpt en je een handvat geeft over hoe je zaken kunt aanpakken. Soms is hulp vragen nodig. Dat vond ik zelf best wel een dingetje. Ik heb altijd mijn eigen boontjes gedopt en ik vond dat ik het allemaal wel zelf kon. Als ik hulp zou vragen voelde ik mezelf niet goed genoeg. En ik vulde in wat anderen dan van mij zouden vinden.
Ondersteuning vragen vond ik lastig, omdat ik dan eigenlijk mezelf moest erkennen dat ik het niet allemaal kon. Ik vond dat een teken van zwakte van mezelf. Dit is voor mij veranderd toen de vraagstukken die ik had té groot waren om het zelf op te kunnen lossen. Dus heb ik professionele hulp ingeschakeld. Ik vond iemand waar ik een goede klik mee had en die heeft me mooie inzichten in mezelf gegeven. Ook ben ik verschillende opleidingen gaan doen, omdat ik voelde dat die transformerend voor me konden zijn. Wat ik daar geleerd heb, pas ik veel toe in mijn praktijk.

Werken aan jezelf is leuk. Je leert jezelf steeds beter kennen en komt dichter bij je kern. Soms is het bij jezelf even die knop omzetten of onderzoeken welke weerstand je tegen hulp hebt. Het is geen teken van zwakte of van ‘ik kan het niet’. Het is juist heel krachtig dat je jezelf erkent en dat je wat handvatten nodig hebt. Want dat is ook een begin, een kleine stap, naar leven vanuit je kracht.

Ik wens je veel mooie inzichten in jezelf.

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)