Innerlijk vuur laten branden

Leven vanuit mijn hart. Kwetsbaar durven zijn. Dat getuigt van innerlijke kracht. Soms word ik geraakt door wat een cliënt doormaakt. Krijg ik een spiegel voorgehouden en wordt er iets getriggerd in mij. Ik vind dat heel waardevol. Dat maakt, dat ik ga voelen wat dat met me doet en ga ik onderzoeken wat er precies geraakt wordt in mezelf.

Laatst werd ik getriggerd op de relatie met mijn ouders. Ik voelde me vroeger niet veilig en niet gezien. Ik trok me terug in mezelf, was verlegen en kwam niet voor mezelf op. Dat was mijn coping strategie. Ik voelde me niet in verbinding staan en beschermde mezelf door afstand te nemen. Ook letterlijk: ik ben ver weg van mijn ouderlijk huis gaan wonen. Dat heeft deels wel geholpen, maar ik kwam er ook achter dat, als je issues niet aankijkt en heelt, ze op een andere manier bij je terugkomen.

Ik heb mijn emoties lang diep weggestopt. Er geen aandacht aan besteed in de hoop dat ze er dan ook niet waren. Die struisvogelpolitiek heeft me lang op de been gehouden, maar ik werd er niet gelukkiger door. En het hinderde mij in het (dagelijks) functioneren. Hard werken vond ik niet erg; maar ik kwam er steeds meer achter dat het niet meer was wat ik wilde. Alleen maar bezig zijn met mijn werk voelde totaal niet goed meer. En mijn lichaam gaf dat ook aan.

Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om te stoppen met werken in loondienst viel er een grote last van me af. Mijn hoge stresslevel werd lager en ik zat beter in mijn vel. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.
Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling en nu kwamen dingen in een stroomversnelling. Ik was als een spons: ik wilde overal informatie over en ging verschillende opleidingen volgen. Geweldig vond ik dat. En ik blijf leren. Niet persé door een opleiding, maar door het lezen van boeken, sparren met gelijkgestemden, veel af te stemmen en naar mijn intuïtie luisteren.

Dat laatste heeft bij mij de grootste groei bewerkstelligd en mijn innerlijk vuur nog meer aangewakkerd. Mijn gevoel weet zoveel beter dan mijn brein wat goed is voor me. Mijn brein vindt er van alles van; gedachten nemen soms de overhand. Als ik dat merk, ga ik bewust gronden en voelen wat ik het beste kan doen. De uitkomsten zijn zóveel beter dan dat ik ze met mijn hoofd zou hebben bedacht.

Ik boor mijn innerlijke weten en kennis steeds meer aan en soms ben ik gewoon verbaasd over wat er allemaal naar boven komt. Oude kennis die zijn weg naar buiten wil vinden. En ik voel me ook steeds meer geroepen om die kennis te gaan delen. Dat doe ik al bij mijn cliënten in de coachsessies en dat wil ik meer gaan doen, ook in groepen.

Lesgeven loopt als een rode draad door mijn leven. Het begon al in mijn jeugd toen ik jonge ponyruiters ging lesgeven, gevolgd door het opleiden van militairen, diverse computerprogramma’s leren aan nieuwe collega’s en nu door Reikicursussen en workshops te geven. Ik vind het geweldig om te doen. Anderen kennis bijbrengen en ervaren dat het goed overkomt en dat in veel gevallen het kwartje valt. Dat geeft mij veel voldoening.

Ik heb ook het gevoel dat die kennis nu rijp is om meer gedeeld te worden. Ik merk om me heen dat mensen zoekende zijn. Ze willen meer uit het leven halen, uit die dualiteit en polarisatie komen en vooral dichter bij zichzelf, hun innerlijk vuur, komen. Door de manier waarop we in het westen leven zijn we steeds verder van onszelf en de natuur af komen te staan. We leven vaak in de ratio; we zitten veel in ons hoofd en voelen soms ons eigen lijf niet meer. Als ons lichaam signalen geeft, merken we dat niet echt meer op. Wanneer er niets met die signalen gedaan wordt, reageert het lichaam een volgende keer feller, door bijvoorbeeld burned-out te raken of door kanker. En dan ben je verder van huis.

Ik word er blij van als ik mensen ontspannen de deur uit zie gaan of met een prachtig inzicht een stap in hun verwerkingsproces hebben kunnen zetten; een eindje meelopen op iemands pad en handvatten geven voor persoonlijke groei en zien hoe ze hun stralende zelf worden.

Zoals Ellen beschrijft:

Ik merkte dat ik de laatste tijd moeilijk kon ontspannen, veel stress en onzekerheid ervoer en niet lekker in mijn vel zat.
Mariette gaf aan om met Natuursessies te willen beginnen. Hier voelde ik mij tot aangetrokken, eens iets anders. Ik heb verschillende psychologen gezien, veel opgestoken, zelf online trainingen gevolgd, overal leer je iets… maar dit, de natuur in trok mij erg aan.
Het was een helende reis, we wandelden een stukje, we deden oefeningen, ik kreeg opdrachten, ik kreeg een schrift waar ik tijdens de sessie in kon schrijven en dingetjes in kon plakken. Mariette gaf ook aan verschillende methodes in te kunnen zetten, afhankelijk van de hulpvraag. Bij haar word je echt gezien!! Ik vind haar als coach rustgevend en stimulerend.
De sessies hebben mij erg veel inzichten gegeven en het fijne is… alles mag, niets is raar, Mariette begeleidt jou zonder oordeel.
Ik heb geschreeuwd, dat kwam letterlijk vanuit mijn tenen en dat luchtte zo op.
Ik ben dankbaar dat ik dit mocht volgen, het heeft mij rust , zekerheid en heel veel handvatten opgeleverd. Mariette is rustig, bedachtzaam, empathisch. Ze is ook erg betrokken, op een fijne manier.
Voor een ieder die met Mariette in zee gaat hoop ik dat het jou evenveel oplevert als dat het mij heeft gedaan.

Ik hou ervan om les te geven en ook kennis en spiegels van anderen te ontvangen. Dat zijn cadeautjes voor mij en mijn eigen ontwikkeling.

Zelf zorg ik ervoor dat ik dingen waar ik tegenaan loop verwerk. Ik pas sommige methodes op mezelf toe en soms vraag ik hulp van een andere coach. Hulp vragen was voor mij wel een dingetje. Ik vond dat ik het allemaal alleen moest kunnen. Dat was een overtuiging die ik al in mijn vroege jeugd als waarheid ben gaan zien. Dat heeft me veel gebracht, maar ik merk dat samenwerken ook heel fijn is. Niet altijd de sterke te hoeven zijn, maar ook een keer leunen op een ander. Naast leraar ook leerling zijn. Ik krijg andere inzichten en door wat de ander vertelt gaan er ook weer laatjes open van mijn eigen kennis. Door dat allemaal te combineren en te finetunen krijg ik steeds meer methodes die ik op maat kan gebruiken bij de vraagstukken van cliënten. En die vraagstukken kunnen heel divers zijn, o.a.: van burn-out/bore-out klachten tot geen grenzen aan kunnen geven, hoog stress level, weinig energie en wat ze met de rest van hun leven willen.
Ik vind het een uitdaging om met zo’n vraagstuk samen met de cliënt aan de slag te gaan. Alles ontrafelen en puzzelstukjes bij elkaar zoeken. En dan als uitkomst een blije cliënt die meer vanuit zijn/haar gevoel en elan gaat leven.

 

I love it en ik word er heel blij van. En daar gaat mijn innerlijk vuur ook weer harder van branden.

Wat heb jíj nodig om je innerlijk vuur te laten branden? Waar word jij heel blij van? Ik zou het leuk vinden als je dat met mij deelt.

Ondersteuning
Dit ben ik!

Dit ben ik!

Dit ben ik! it ben ik, zo’n 20 jaar geleden en nu. Op de linker foto was ik niet in balans. Ik voelde me uitgeblust en onzeker. Ik was vrij jong abrupt in de overgang gekomen als gevolg van hormoontherapie naborstkanker. Het was een rollercoaster met gierende...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)