Herken je dit?

“Ik ben niet goed genoeg.”

Dat heb ik een stemmetje lang horen zeggen. Ik voelde me minder dan een ander, geloofde niet in mezelf en had niet zoveel zelfvertrouwen. Ik maskeerde dat met hard werken, me 120% inzetten en goede kwaliteit leveren. Dat bracht me veel en ik kreeg er waardering voor, maar ik was steeds bang dat men er doorheen zou prikken en vond dat ik maar wat deed. Soms kreeg ik er een vieze smaak van in mijn mond.

Om mijn onzekere en kwetsbare ik niet te hoeven tonen ging in nóg harder werken en nóg meer mijn grenzen over, met een burn-out en ernstige ziekte tot gevolg. Ik was totaal niet meer in verbinding met mezelf omdat ik lange tijd een rol had gespeeld die niet bij mij paste.
Als je heel diep zit, kun je alleen nog naar boven. Ik ben hard aan mezelf gaan werken, want dit wilde ik nooit meer meemaken. Ik kwam onverwerkte emoties tegen, die zich ook vastgezet hadden in mijn lichaam. Ik heb die emoties erkend en doorleefd; ze mochten er zijn. Als ik nu bepaalde geuren ruik die ik associeerde met pijn en verdriet, flitst er even een herinnering op, maar het is niet meer zo beladen. Ook heb ik veel hardnekkige belemmerende overtuigingen kunnen omzetten naar positieve gedachten.

Ik heb heel wat tranen gelaten en na elke keer voelde ik me lichter en van een last verlost. En die overtuiging dat ik niet goed genoeg ben, komt heel af en toe nog terug als ik iets buiten mijn comfortzone ga doen. En dat mag. Dat is voor mij een teken dat ik weer bij mezelf mag nagaan of die écht waar is of dat mijn ego een loopje met me neemt om me veilig te houden.

Ik voel mezelf nu een completer, blij mens en ik leef vanuit mijn innerlijke kracht. Ik doe werk wat goed bij me past en waar ik energie van krijg.

Wat ik heb meegemaakt stelt me in staat om me goed in te leven in de begeleiding van anderen die met soortgelijke klachten of vraagstukken kampen. Dit kunnen kwesties zijn als: gevolgen van een burn-out, kanker, trauma, de (emotionele) overgang of een kruispunt in je leven.

Heb jij een soort wake-up call: wat wil ik verder met mijn leven? Wat houdt me tegen om mijn mooiste leven te leiden? Ben ik wel goed bezig of kan ik beter iets anders gaan doen?
Mocht je hierover een keer met mij van gedachten willen wisselen, neem dan contact op. Dan gaan we onderzoeken hoe ik jou kan ondersteunen.

Ik spreek je graag!

Ondersteuning
Emotionele overgang

Emotionele overgang

Emotionele overgangDaar zit je dan: verhit door een opvlieger en met chaos in je hoofd. En als je in de spiegel kijkt zie je iemand die moe, lusteloos en zoekend is. Ben jij die vrouw die normaal gesproken 10 ballen in de lucht houdt en fluitend haar ding doet? Is...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)