Nieuwe ideeën

Hoe waren de feestdagen voor je? Heb je genoten of ben je blij dat ze achter de rug zijn en het ‘gewone’ leven zijn gangetje weer gaat?

Ik was geveld door de griep en heb daardoor weinig van de feestdagen meegekregen. Op zich vond ik het jammer dat ik niet aan de gezelligheid kon meedoen, maar het dwong mij ook tot vertraging: luisteren naar wat mijn lichaam nodig had en het dat ook geven. Lief zijn voor mezelf. En dat heeft me heel goed gedaan. Het hoofd uitzetten en met de flow meegaan.

Hoe vaak ben jij lief voor jezelf? Luister je naar wat je lichaam écht nodig heeft?
Eerder kon ik dat niet zo. Ik ging maar door en zette mijn lichaam en wat ik zelf nodig had op de laatste plek. Ik stond altijd ‘aan’ en had mede daardoor veel last van stress. Door nu bewust naar binnen te keren en te voelen wat er mocht zijn kwam ik nóg meer in verbinding met mezelf. En kreeg ik door waar ik nog aandacht aan mag besteden.

Ook kreeg ik inspiratie hoe ik dingen voor mijn praktijk kan gaan aanpakken. Want plannen voor het nieuwe jaar heb ik genoeg. En ik ben heel enthousiast om die uit te werken en jullie te laten weten:

Ik wil mijn kennis meer gaan delen. Alles wat ik de laatste jaren geleerd heb combineren met oude kennis die in mij zit. En wellicht daaruit een eigen methode destilleren. Ik voel steeds meer dat het naar buiten wil en mag komen.

Het is mijn zielsmissie om anderen te leren vanuit hun innerlijke kracht te leven. Vertrouwen op de wijsheid die je al met je geboorte hebt meegekregen en die misschien wat ondergesneeuwd is door overtuigingen, verwachtingen of situaties waar je niet om gevraagd hebt.

Om meer mensen daarmee te bereiken zal ik vaker met groepen gaan werken, naast de 1 op 1 sessies die ik al doe. Ik merk in mijn omgeving en op social media dat er veel behoefte aan is. Door de shifts die nu gaande zijn in de wereld zijn mensen zoekende naar hoe ze dichter bij zichzelf kunnen komen en meer in verbinding kunnen zijn met zichzelf en anderen. Mensen willen meer energie ervaren, zichzelf weer terugvinden en weten wie ze diep van binnen zijn.

Ik ga 1-daagse retraites in de natuur organiseren. Een hele dag op een prachtige plek in het bos of op de hei met een gelijkgestemde groep aan de slag gaan met jezelf. Allerlei oefeningen doen om dichter bij jezelf te komen. En na zo’n dag ‘innerlijk spoorzoeken’ voelen dat je weer helemaal opgeladen bent.

Ook ga ik een 3-daagse retraite over holistisch leven organiseren. Op een zachte manier van je hoofd naar je hart gaan. Door de inzichten die je krijgt op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau (= holisme) kun je ervaren wat dit voor je kan doen en hoe het je toekomst kan veranderen. Door 3 dagen intensief hiermee bezig te zijn ervaar je veel impact. En het mooie is: alles mag er zijn. Iedereen doet dit in zijn/haar eigen tempo.

Reiki is een mooie ondersteuning bij het terugkomen bij jezelf. Door Reiki toe te passen zet je je zelfhelend vermogen aan in je lichaam en deze energie helpt je bij de processen waar je doorheen gaat. Dit kan door een Reikibehandeling te ondergaan, maar je kunt het ook zelf leren toepassen. Dit jaar organiseer ik weer verschillende Reiki cursussen en workshops.

Om alles overzichtelijk te houden wil ik de Orenda ‘school’ oprichten. De naam is nog niet uitgekristalliseerd, maar die krijg ik vanzelf een keer door. De bedoeling is dat dit een apart gedeelte van mijn website wordt, waarin de cursussen/workshops/retraites in 1 oogopslag duidelijk zijn. Mijn plan is om ook regelmatig gasttrainers met hun eigen expertise uit te nodigen om zo een gevarieerd aanbod te creëren. Dit doe ik vanuit afstemming en verbinding.

Verbinding is voor mij: me vanuit mijn hart verbonden voelen met een ander, compassie en empathie voelen. En elkaar steunen. De ene keer ben je de leraar en de andere keer de leerling. Je kunt ontzettend veel van elkaar leren als je ervoor openstaat. Door alles wat je hebt meegemaakt en hoe je daarmee omgegaan bent kun je een inspiratiebron voor iemand anders zijn. Bijvoorbeeld iemand die nog niet zover is in het verwerkingsproces kan veel leren van iemand die al dingen verwerkt heeft.

Dit komt vooral naar voren in de vrouwencirkels. Door een gezamenlijke energie neer te zetten en een veilige en vertrouwde omgeving te creëren durven vrouwen kwetsbare onderwerpen aan te roeren. Gedragen door de energie van de sisterhood kan geuit worden wat al heel lang weggestopt is geweest. En dit kan heel bevrijdend werken.

Je merkt dat ik heel enthousiast ben en ik kan nog wel even doorgaan. De grootste ideeën heb ik met je gedeeld. Ondertussen blijft het maar borrelen. Als er weer iets nieuws naar boven komt, dan laat ik je dat natuurlijk weten.

Welke plannen of goede voornemens heb jij voor dit jaar? Ik ben heel benieuwd.

Voor de plannen die ik hierboven genoemd heb zijn ook al enkele datums bekend.

Agenda

27-01-2023­Reiki graad 1
24-02-2023Reiki graad 3A (1 dagdeel)
27-02-2023Reiki graad 1
13-03-2023Reiki graad 2
25-03-2023Reiki technieken workshop deel 1
07-02-2023Vrouwencirkel
19.30 tot ± 22.00 uur
(op aanmelding)
23-02-2023Vrouwencirkel
13.30 uur tot ± 16.00 uur
(op aanmelding)
april 20233-daagse retraite
(exacte datum volgt nog)
21 maart 2023Innerlijk spoorzoeken
(1-daagse in de natuur)

 

Voel je je geïnspireerd aan één van deze activiteiten mee te doen, laat het me even weten.

Verder wil ik je ook even attent maken op een wijziging in mijn algemene voorwaarden/behandelovereenkomst: “De cliënt en/of de therapeut/coach wijzigt de afspraak naar een latere datum indien er sprake is van een besmettelijke aandoening (o.a. griep, zware verkoudheid, Covid, Noro-virus, etc.)”.

Deze regel heb ik toegevoegd, omdat ik het afgelopen jaar een aantal keren mijn praktijk heb moeten sluiten en afspraken heb moeten afzeggen omdat ik ‘aangestoken’ was. En ik wilde voorkomen dat ik andere mensen besmette. Mocht je zulke klachten hebben neem dan even contact op. In overleg zou ik ook Reiki op afstand kunnen geven, wanneer een behandeling op dat tijdstip noodzakelijk is.

Ik wens je een fijne tijd toe.

Mariëtte
Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)