Illustratie: Upside Down Illustrations

Overtuigingen

Heb je wel eens last van je nek en schouders? Het gevoel dat je een heleboel zware ballast meedraagt in je rugzak?

Toen je geboren werd, had je al alle kracht die je nodig hebt in je. Vergelijk het eens met bijvoorbeeld een beukennootje. In dat beukennootje zit al de volledige volwassen boom. En die boom kan uitgroeien als die voldoende ruimte heeft, veel zonlicht krijgt en de omstandigheden goed zijn.

Vaak zie je in een dicht bos, dat een zaailing die onder grote bomen staat wat verpieterd. Dat hij niet kan groeien zoals die zou willen. En als er dan wat om hem heen wordt weggekapt, dan zie je dat die boom helemaal opleeft en echt gaat groeien, breder wordt en de hoogte ingaat.

Eigenlijk gaat dat ook zo met mensen. Een baby heeft ook al alles in zich om krachtig uit te groeien en zijn talenten te laten bloeien. Alleen wordt hij vaak belemmerd in zijn groei door overtuigingen die anderen opleggen. Als kind weet je niet beter en luister je naar wat de ouders, verzorgers, school, kerk of omgeving je opleggen. Want je wilt er graag bij horen. En ongemerkt ga je die opgelegde overtuigingen als jouw waarheid zien. Je krijgt dan eigenlijk niet voldoende groeiruimte en voeding en je verpietert als die kleine boom in het bos.

Die overtuigingen hebben je gediend, maar gaan op een gegeven moment schuren. Dan kunnen ze er voor zorgen dat je veel last met je meesjouwt. Je gaat er als het ware onder gebukt.

Hoe zou het voor je zijn om de rugzak leeg te maken en licht en blij door het leven te gaan? Om de overtuigingen aan te kijken en los te laten?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het opruimen van belemmerende gedachten veel vrijheid gaat geven. Het heeft lang geduurd voordat ik tot dat inzicht kwam. Ik was veel bezig met hard werken om me te bewijzen; ik vond mezelf niet goed genoeg en ik keek tegen anderen op.

De ommekeer kwam bij mij door de zinnen: “alles zit al in je. Je bent al krachtig vanuit jezelf.” Ik bleek een aantal overtuigingen te hebben die me in de weg zaten om helemaal mezelf te zijn. Daar ben ik mee aan de slag gegaan met verschillende methodieken. Enkele opvattingen kwamen zelfs uit mijn vroegste jeugd en die had ik als waarheid aangenomen. Door deze te vervangen door positieve overtuigingen voelde ik me bevrijd en krachtig.

Hoe is dat voor jou? Wil jij onderzoeken of je belemmerende overtuigingen hebt waar je vanaf wilt? Wil jij uitgroeien tot een grote boom en je talenten laten zien?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend inzichtgesprek:

Ondersteuning
Dit ben ik!

Dit ben ik!

Dit ben ik! it ben ik, zo’n 20 jaar geleden en nu. Op de linker foto was ik niet in balans. Ik voelde me uitgeblust en onzeker. Ik was vrij jong abrupt in de overgang gekomen als gevolg van hormoontherapie naborstkanker. Het was een rollercoaster met gierende...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)