Reflectie en vooruit kijken

Zo aan het eind van het jaar is het goed om eens terug te kijken. Wat ging er goed het afgelopen jaar en wat zou beter kunnen? En welke levenslessen heb je gekregen? Deze levenslessen nodigen je uit om eens dieper bij jezelf na te gaan wat ze jou gebracht hebben.

Eén van mijn levenslessen was: hoe hard ik ook mijn best deed en op zoek was naar de waardering van een ander, ik werd teleurgesteld. Steeds harder werken of allerlei klussen opknappen die een ander niet wil doen brengt je niet de erkenning die je graag wilt hebben. Terwijl als je de waardering in jezelf vindt dat zoveel meer waard is. Iedereen om je heen heeft wel een mening en als je daar gevoelig voor bent kun je je dat heel erg aantrekken.

Maar het is hún zienswijze in hún context. Jouw eigen opvatting is veel meer waard dan de mening van een ander.

En wat zijn nog meer lessen op je pad?

Ik werd bijvoorbeeld geconfronteerd met ziekte, omdat ik té vaak over mijn grenzen ben gegaan, niet naar de signalen van mijn lichaam luisterde en maar hard bleef doorwerken. De les die ik daaruit geleerd heb is dat ik vooral mijn eigen energie moet bewaken en dingen moet doen waar ik blij van word.

Hoe lang wacht jij nog om grenzen te stellen of jezelf leuke dingen te gunnen?

Het nieuwe jaar is een uitgelezen moment om keuzes te maken. Stel jezelf eens de vraag:

wat heb ik nodig om mijn leukste leven te leiden?
Waar word ik blij van?
Wat zou ik doen als alles mogelijk was?

Het mooiste zou zijn als je daarbij je gevoel laat spreken. Misschien verras je jezelf wel met mooie inzichten.
Mocht je daar zelf niet helemaal uitkomen, wellicht ben ik dan de aangewezen persoon om jou daarin te ondersteunen. In mijn praktijk heb ik al meerdere mensen mogen helpen en ze hebben allemaal stappen gezet om hun leukste leven te leiden, met waardering voor zichzelf.

Of wellicht zijn de activiteiten die volgend jaar plaatsvinden wel een mooie manier om antwoorden te vinden. In de agenda vind je meer informatie.

Ik wens je fijne dagen met veel liefde en verbinding en alle goeds voor het komende jaar.

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)