Soms heb je hulp nodig…

Soms heb je hulp nodig om met jezelf aan de slag te gaan. Je gaat steeds maar door met alle ballen in de lucht houden. Diep van binnen weet je dat het zo niet langer door kan gaan. Je merkt dat je langzaam aan het verdorren bent van binnen. Dingen gaan niet meer zo soepel als je gewend bent en je loopt tegen je grenzen aan. Geen fut meer om leuke dingen te doen of iets nieuws te proberen. Je voelt je soms een oud wijf. Waar is je energie en enthousiasme gebleven dat je altijd had? Je deed meerdere taken met 2 vingers in je neus en wilde iedereen wel helpen. Nu heb je al moeite om ’s ochtends uit bed te komen en je door de dag heen te slepen. Waar zou je het allemaal voor doen? Al je dromen heb je weggestopt. Je bent zo druk met van alles, daar heb je geen tijd meer voor.

En nou plaagt je lichaam je ook nog eens met allerlei overgangsklachten. Je bent het allemaal wel een beetje zat. Gedoe met je partner, met collega’s op het werk. Waar is je vrolijke ik gebleven?

Lieve vrouw, de overgang is een heel pittige tijd. Alles zoals je het kende wordt op zijn kop gezet en flink door elkaar geschud. Wat eens zo vanzelfsprekend was kost je nu veel moeite. En je vindt het steeds lastiger om grenzen aan te geven. Eerder deed je alles vol energie, maar nu kom je er achter dat je er niets meer aan vindt. En daar ga je je dan weer zorgen om maken. ‘Ben ik nog wel goed genoeg? Pas ik nog wel in het plaatje als oudere vrouw?’ De media doen er ook nog een schepje bovenop: alles moet jong, strak en snel zijn. Daar zit je dan met je wat uitgezakte lichaam en kraaienpootjes. Is dit het nu?

Het is heel logisch dat dit soort gedachten bij je opkomen. Je bent aan het overgaan naar een nieuwe levensfase. En dat brengt een hoop onzekerheden met zich mee. In deze emotionele overgang ben je je (onbewust) aan het voorbereiden op je nieuwe leven, dat van wijze vrouw. Het duizelt je nu misschien heel erg en er is wellicht veel gaande in je leven. Dit heeft allemaal te maken met de veranderingen die plaatsvinden in je lichaam en je brein. Het kan een grote kluwen wol zijn en door de wirwar van draden ben je wellicht het overzicht kwijt. En dat kan veel onzekerheid bij je veroorzaken.

Ik kan je helpen om die kluwen te ontrafelen, om antwoorden te vinden op de vragen die nu spelen. Op 7 juni 2024 start het programma ‘de emotionele overgang, en nu?’ Samen met een aantal vrouwen die hetzelfde meemaken als jij gaan we onderzoeken wat er bij jou leeft en waarin je duidelijkheid wilt krijgen. Dit doen we in 7 livedagen, verdeeld over zo’n 9 maanden. We gaan veel de natuur in en ik ga allerlei oefeningen en systemisch werk met je doen, waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf. Ik baseer me op de 5 pijlers: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Als je namelijk aan de slag zou gaan met maar 1 of 2 pijlers kom je niet in balans. Ik houd de groep bewust klein, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Ik zorg voor een veilige bedding. Ook zullen we met de groep een aantal online zoomsessies houden. Soms komen er dingen naar boven die aandacht nodig hebben. En dan is het fijn om deze in de veilige groep te bespreken en niet te hoeven wachten tot de volgende livedag.

Daarnaast krijg je ook individuele coachsessies (3) waarin we dieper ingaan op eventuele issues die er spelen. Ook krijg je 3 individuele reikisessies, waarin ik je zelfhelend vermogen ga activeren, zodat je energetisch meer in balans komt. Ik snap dat je altijd gewend bent om je eigen boontjes te doppen en om alles zelf te doen. Dat heeft je ook gebracht tot waar je nu bent. Maar soms zijn de issues te groot om er alleen mee te blijven worstelen en is een beetje hulp welkom. In dit traject gaan we vooral dingen doen. Ik ga niet oeverloos blijven peuteren in je brein of allerlei cognitieve dingen doen. We gaan voornamelijk lichaamsgericht aan de slag. Kijk, je hoofd weet het allemaal heel goed en wil je veilig houden. Dat bewuste beslaat zo’n 5%. Je onderbewuste beslaat echter 95%; het grootste deel. Daar gaan we mee aan het werk: afstemmen en voelen. De oefeningen die we daarvoor gaan doen zijn daar heel geschikt voor. En we gaan veel de natuur in. Die combinatie heeft zich al heel vaak bewezen.

Lieve jij, mag ik je uitnodigen om dit avontuur met mij aan te gaan? Onderzoeken wie je diep van binnen bent en waar je weer blij van wordt? Een investering in jezelf betaalt zich altijd terug. En je bent het zó waard. Je hoeft niet met allerlei blokkades en beperkende overtuigingen te blijven rondlopen. Je hebt zoveel voor anderen gezorgd, nu ben jij aan de beurt. Je mag jezelf een keer voorop stellen. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar met goed voor jezelf zorgen. En als je dat doet en weer steviger in je schoenen staat, kun je ook weer een baken voor een ander zijn.

Je bent van harte welkom, mooi mens.

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)