Illustratie: Upside Down Illustrations

Stress

Hoe gaat het met je? Zit je lekker in je vel? Of heb je (vage) lichamelijke klachten?

Wellicht zijn het signalen van je lichaam dat er iets niet in balans is. Dat stress de overhand heeft gekregen, wat zich uit in pijnklachten.
Ervaar je veel stress? Weet je niet wat je het eerste of laatste moet doen? Is je to-do lijstje zo lang dat je eigenlijk niet meer weet wat de hoogste prioriteit heeft?

Al die drukte creëert een hoop onrust in je lijf. En wellicht vind je van jezelf dat je moet presteren, want je wilt een goede werknemer, partner, ouder, enz. zijn. Een portie gezonde stress helpt je om te presteren, maar als er niet genoeg ontspanning tegenover staat is het evenwicht weg. Doordat je steeds in de hoogste staat van paraatheid bent krijgt je lichaam geen kans om zich te ontspannen. De adrenaline blijft door je lijf stromen en doordat het niet afgebroken kan worden op een natuurlijke manier, gaat je lichaam verkrampen, verstijven. Je voelt misschien wel een stijve nek of schouders die zeer doen. Allemaal van die vage lichamelijke klachten die niet te duiden zijn met een directe oorzaak. Ze ontstaan sluimerend in je lijf. En als je dat lang laat aanhouden en er niets aan doet, dan worden die vage klachten steeds erger. Misschien ga je wel naar een dokter en krijg je er een pilletje voor, maar dat neemt alleen de symptomen weg en niet de oorzaak. Doordat je steeds in zo’n chronische stresssituatie zit heb je op een gegeven moment kans dat je lichaam zegt: ik kap ermee en zit je in een burn-out of overspannenheid.

Zelf heb ik ook in zo’n situatie gezeten. Ik ging maar door en luisterde niet naar de signalen van mijn lichaam. Om ze niet te hoeven voelen ging ik nog harder werken en drukte ik gedachten daarover weg. Ik bagatelliseerde mijn klachten: ik vergeleek ze met wat anderen meemaakten met hun ernstige ziektes en ik vond dat ik met mijn vage pijntjes niet moest zeuren. Zo heb ik mezelf een tijd lang voor de gek kunnen houden, totdat het echt niet meer ging. Ik was totaal uitgeput en om het minste of geringste barstte ik in tranen uit. Op pure wilskracht ben ik nog even doorgegaan, omdat ik vond dat ik anders mijn collega’s in de steek liet. Maar de medische diagnose die ik toen kreeg zette mijn wereld zoals ik die kende stil en op zijn kop. En het heeft lang geduurd voordat ik weer enigszins wat energie had.

Ik heb toen ook het besluit genomen dat ik me nooit meer zo wilde voelen. En ook anderen te ondersteunen om van stressklachten af te komen. Ik heb aan mezelf gewerkt en in mijn zoektocht naar mijn krachtige ik heb ik veel kennis vergaard.

Als ervaringsdeskundige kan ik je helpen om te onderzoeken waar bij jou de stress vandaan komt. Misschien zit het er wel in dat je niet meer op de juiste werkplek zit. Als je werk doet dat niet meer bij je past in deze fase van je leven, kost je dat onnoemelijk veel energie.
Met de methodes die ik gebruik ga ik je helpen om meer ontspanning te ervaren. Om (figuurlijk gezien) lekker in een hangmat achterover te hangen en de stressreactoren uit je lijf te halen. Zodat je kunt leven vanuit blijvende ontspanning.

Ga je mee op reis om je krachtige ik te ontdekken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek.

Ik spreek je graag.

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)