Wat is Holistische Coaching?

Holistisch stamt af van het woord Holos dat ‘geheel, allesomvattend’ betekent. De mens bestaat uit een fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch lichaam en deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Op het moment dat er een verstoring op één of meerdere niveaus plaatsvindt ontstaat er een onbalans, wat kan leiden tot klachten. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van lichamelijke klachten zoals pijn, ziekte en lichamelijk ongemak. Ook kun je last krijgen van emotionele klachten zoals angst, stress, lusteloosheid en onzekerheid. Of mentale klachten als (negatieve) gedachten en piekeren; deze kunnen voorkomen als je niet meer op je juiste (werk-)plek zit.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van klachten. De oorzaak van de klacht is vaak niet direct aanwijsbaar. Zo kan het zijn dat fysieke klachten voortkomen uit onverwerkte ervaringen uit het verleden. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw klacht of vraagstuk.

Tijdens de sessies hanteer ik een holistische benadering. Dat wil zeggen: ik kijk naar jou als mens in z’n geheel. Ik behandel niet alleen de symptomen, maar kijk ook naar de diepere oorzaak van de klacht of onvrede. Doordat je (opnieuw) in contact komt met wie je diep van binnen bent, help ik je te ontdekken wat jou daadwerkelijk gelukkig maakt, wat je in de weg zit om jouw doel te bereiken en welke stappen je kunt zetten in de richting die jij wenst. Omdat ieder mens uniek is, zijn de sessies op jou afgestemd; maatwerk dus. Ik maak daarbij gebruik van mijn intuïtieve vermogens om je te ondersteunen in het verkrijgen van inzichten.

Wat ik kan toepassen is onder andere het volgende:

 

 • Coaching en NLP

  Hierbij gaan we met verschillende oefeningen patronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen onderzoeken en ombuigen tot een positieve versie. 

 • Loslaattechnieken

  Bijvoorbeeld Sedona releasemethode, EFT, innerlijk emotioneel werk. Ik begeleid je om onverwerkte emoties die vastzitten in het lichaam los te laten. 

 • Systemisch werk 

  Soms heb je een onverklaarbaar gevoel dat iets niet helemaal lekker zit, maar je kunt er de vinger niet op leggen. Door met (familie-)opstellingen te werken krijg je inzichten in bepaalde patronen. Deze methode is heel krachtig om zaken weer in beweging te krijgen.

 • Reiki 

  Via mijn handen geef ik universele energie door. Reiki heeft een helende werking die het zelfherstellend vermogen van jou stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

 • Klankschalen en Koshi’s

  De combinatie van trilling en klank brengt het lichaam in een diepe ontspanning en herstelt de balans. Angsten, verkrampingen, spanningen en blokkades kunnen worden losgelaten. Verder werken de trillingen heilzaam voor de energie rondom het lichaam (de aura), het zenuwstelsel en activeren ze het zelfgenezend vermogen.

 • Edelstenen

  Deze staan bekend om hun zachte werking op specifieke klachten. Ze kunnen je een dieper inzicht geven en ondersteunen bij verwerking van emoties

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per persoon en situatie.

Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten of een groot vraagstuk zijn er doorgaans meer sessies nodig. Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.

Ondersteuning
Nieuwe ideeën

Nieuwe ideeën

Hoe waren de feestdagen voor je? Heb je genoten of ben je blij dat ze achter de rug zijn en het ‘gewone’ leven zijn gangetje weer gaat?

Ik was geveld door de griep en heb daardoor weinig van de feestdagen meegekregen. Op zich vond ik het jammer dat ik niet aan de gezelligheid kon meedoen, maar het dwong mij ook tot vertraging: luisteren naar wat mijn lichaam nodig had en het dat ook geven. Lief zijn voor mezelf. En dat heeft me heel goed gedaan. Het hoofd uitzetten en met de flow meegaan.

Read More

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Read More

Actie
Moederdagactie

Moederdagactie

Ben je op zoek naar een leuk en uniek cadeau voor moederdag?
Dan heb je het gevonden: de cadeaubon voor een ontspanningsbehandeling! De bon en enkele kleine cadeautjes worden in een feestelijke envelop verstuurd. Ophalen kan natuurlijk ook.

Read More

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)