Wil je je beperkende overtuiging(en) kwijt?

We hebben ze allemaal: vanuit onze vroegste jeugd hebben we al overtuigingen aangenomen die je als waarheid bent gaan zien. Je kent vast wel uitdrukkingen als: “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” of “niet de vuile was buitenhangen”. Meegegeven door onze ouders/verzorgers of omgeving met de beste bedoelingen.

En later heb je daar zelf nog overtuigingen aan toegevoegd. Misschien werd je wel uitgelachen toen je een spreekbeurt hield en heb je toen het besluit genomen:

  • ik ben niet goed genoeg of
  • ik kan het niet of
  • een ander kan het veel beter

In die tijd was dat voor jou wellicht een goede keuze. Maar op een gegeven moment gaat zo’n overtuiging schuren. Eigenlijk past die niet meer zo bij jou. Je hebt er last van en het kost je veel energie om die in stand te houden. Zo’n overtuiging houd je ook klein; jouw talenten en mogelijkheden worden daardoor misschien niet zo goed zichtbaar.

Zelf heb ik lang de overtuiging gehad dat anderen beter waren dan ik. Ik keek op tegen mensen die een hogere opleiding hadden of welbespraakt waren. Ik hield me op de achtergrond om maar niet te veel op te vallen, want wie zat er op mij te wachten?

Ik heb veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Ik kwam erachter dat ik een heel gedachtennetwerk aan bepaalde emoties had gehangen. Om die emoties niet meer te voelen ontweek ik situaties die ze zouden triggeren. Door aan de slag te gaan met die emoties met behulp van bepaalde methodieken bleken er belemmerende overtuigingen achter te zitten. Die heb ik kunnen ombuigen in ondersteunende gedachten. Dat heeft me sterker gemaakt. Daarnaast heb ik een overzicht gemaakt van alles wat ik bereikt heb. En dat was een hele lijst; iets om trots op te zijn! Die inzichten zorgen ervoor dat ik stevig op mijn benen sta en vanuit mijn kracht leef.

Ik kan me voorstellen dat je voor jezelf wilt onderzoeken wat je tegenhoudt om dingen te doen of wat je zoveel energie kost. Heb je daar ondersteuning bij nodig? Maak dan eens een afspraak om dat samen te onderzoeken.

Zie ik je snel?

Weer aan de slag

Vanaf 3 maart 2021 mocht mijn praktijk weer open. Naast de behandelingen in mijn praktijk blijf ik ook buitencoaching doen.

Actie
Moederdagactie

Moederdagactie

Tijdens de sessie ga ik je moeder in de watten leggen en geef ik haar een fijne behandeling met Reiki, klankschalen en edelstenen. Na deze behandeling van ongeveer 1,5 uur zal ze zich heerlijk ontspannen voelen.

Read More

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)