Stresslevel

Hoe was je vakantie? Heb je kunnen genieten en kunnen uitrusten? Of heb je nóg een vakantie nodig om helemaal bij te tanken?

Ik neem je even mee terug naar vlak vóór je vakantie: heb je alles op je gemak kunnen doen of stond je in de hoogste stand, en maar rennen, rennen, rennen? Werd je geleefd door alles wat er nog moest gebeuren?
En toen je eindelijk op de plaats van bestemming was, was je toen redelijk ontspannen of helemaal opgefokt en gestrest?

Door die stress heb je eigenlijk een week nodig om te ontstressen en bij te komen en dan een week om te acclimatiseren. Als je geluk hebt, heb je nog een paar dagen waarin je kunt genieten van de omgeving waarin je zit. Thuis werkt dat ook zo. Je bent zó bezig met ontstressen, dat je vergeet om in het nu te leven. En hoe is het nu na de vakantie voor je?

Wellicht merk je die stress het hele jaar door. Of misschien herken je het helemaal niet als zodanig, omdat het chronisch en een deel van je leven geworden. Al die stress gerelateerde pijntjes stop je weg en bagatelliseer je mogelijk. Met die chronische stress pleeg je roofbouw op je lichaam. Die kwaaltjes zijn eigenlijk signalen van je lichaam dat er iets niet helemaal goed zit. Het lichaam trekt a.h.w. aan de bel dat je het rustiger aan moet doen. En dat is de crux. Je hoofd denkt: door, door, door want zo druk en 10 ballen in de lucht houden. Als je niet luistert naar die subtiele signalen van je lichaam dan komt het later op een hardere manier terug, door ziekte, burn-out, etc.

Ik heb ook heel lang een hoog stresslevel gehad. En maar doorrennen. Ik ben de man met de hamer een aantal keren flink tegengekomen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik hoe ik in het leven stond helemaal heb omgegooid. Ik ervaar nu geen stress meer, alleen wel eens gezonde stress als ik iets spannend vind. Die chronische stress die ik had van presteren en waardering zoeken buiten mezelf, heb ik helemaal los kunnen laten.

Stress kun je reduceren door bewust te worden van jezelf en tijdig pas op de plaats te maken. En dat kan op een hele simpele manier: Bijvoorbeeld een paar keer per dag je bewust te worden hoe je ademhaling is en of je nog goed gegrond bent, m.b.v. de timer op je telefoon. Adem een aantal keren flink door naar je onderbuik. Als je dat meerdere keren per dag doet, wordt dat een gewoonte. Je gaat er automatisch op letten en het toepassen. Het zal in het begin even wennen zijn, maar het levert je veel op.

Om stress gerichter bij de oorzaak aan te pakken heb ik een aantal mooie programma’s ontwikkeld:

Wil je samen met mij onderzoeken hoe je van de stress kunt afkomen? Tijdens een persoonlijk gesprek (kan ook online) leg ik je graag uit wat ik voor je kan betekenen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Ondersteuning
Emotionele overgang

Emotionele overgang

Emotionele overgangDaar zit je dan: verhit door een opvlieger en met chaos in je hoofd. En als je in de spiegel kijkt zie je iemand die moe, lusteloos en zoekend is. Ben jij die vrouw die normaal gesproken 10 ballen in de lucht houdt en fluitend haar ding doet? Is...

Lees meer

Reiki
Uitnodiging Reiki 1 cursus

Uitnodiging Reiki 1 cursus

Hoe zou het voor je zijn als je (vage) fysieke klachten, zoals hoofdpijn, nek- of schouderklachten, lage rugpijn of buikpijn kunt verlichten bij jezelf of een ander?

Stel je eens voor dat je jezelf energie kunt geven via je handen, waardoor je meer rust gaat ervaren na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe fijn zou dat zijn?
Het leuke is: dat kun je leren!

Lees meer

Actie
5 jaar!

5 jaar!

Mijn praktijk Orenda – Holistische Therapie, Coaching, Reiki bestaat 5 jaar Ik ben heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn Coach trajecten, de cliënten die een ontspannende behandeling ondergingen en de tientallen deelnemers aan de...

Lees meer

Orenda Praktijk voor

Holistische Therapie
Coaching
Reiki

Telefoon

06-58765147

Adres

Balloërveld 7
9459 TA Balloërveld (bij Assen)